POLICIJA ISTRAŽUJE

Užas na luksuznom krstarenju Mediteranom, tinejdžera u bazenu seksualno napao stariji muškarac: ‘Bio je prestravljen‘

Nepoznati muškarac zagrlio je dječaka i intimno ga dodirivao, pritom ga ispitujući koliko ima godina

Seven Seas Explorer

 Sopa Images/Sipa Press/Profimedia

Jedan školarac iz Velike Britanije navodno je seksualno napadnut dok se igrao u bazenu tijekom 20 tisuća funti vrijednog luksuznog krstarenja Mediteranom, a policijska istraga je u tijeku.

15-godišnji dječak bio je na obiteljskom odmoru kada mu je prišao muškarac u 60-ima dok se igrao u bazenu s rođakom. Tinejdžer i njegova obitelj boravili su na brodu Seven Seas Explorer, a incident se dogodio nakon što se brod usidrio uz obalu Dikilija u južnoj Turskoj, prenosi Daily Mail.

Dječak je kasnije ispričao svojoj obitelji kako su on i njegov mladi rođak bili u bazenu kada je nepoznati muškarac zagrlio dječaka i intimno ga dodirivao pritom ga ispitujući koliko ima godina.

Dječak je zatim iskočio iz bazena, otrčao do majke i ispričao joj što se dogodilo, a u međuvremenu je pozvano i osiguranje. Putnik za kojeg se pretpostavlja da nije Britanac kasnije je odveden u njegovu kabinu. Kada je brod stigao u Istanbul, muškarac je odveden u lokalnu policijsku postaju zajedno s tinejdžerom i njegovom majkom te su podnijeli službenu žalbu.

"Šokirana sam, a moj je sin još uvijek jako potresen onime što se dogodilo", rekla je dječakova majka, koja vodi vlastitu uspješnu tvrtku.

"Nije jeo kako treba tri dana i sada je jako uplašen i oprezan prema odraslima, raspao se. Taj je muškarac prišao mome sinu dok je bio u bazenu i pitao ga kako se zove, a onda je gurnuo ruke pod vodu i posvuda dirao mog sina. Seksualno ga je dodirivao. Moj sin ima samo 15 godina i bio je prestravljen onime što se događa", ispričala je potresena majka.

Incident se dogodio pred kraj desetodnevnog krstarenja vrijednog 20.000 funti na kojem je obitelj bila, a koje je započelo u grčkoj prijestolnici Ateni te završilo u Istanbulu. Dječaka je također pregledao lokalni liječnik.

"Bila sam toliko šokirana onim što se dogodilo da sam kontaktirala britanski konzulat u Turskoj i oni su mi savjetovali da slučaj prijavim policiji. Osiguranje broda također je obavijestilo policiju i on je skinut u Istanbulu kad smo pristali te je ispitan. Sljedeći dan je bio praznik i sada čekam svog turskog odvjetnika da mi se javi s najnovijim razvojem događaja. Kruzer ima sve snimljeno na nadzornim kamerama i jasno se vidi kako ovaj čovjek prilazi mome sinu. Zamolila sam ih da mi to proslijede što je prije moguće. Bili smo u policijskoj postaji u Istanbulu osam sati i morali smo promijeniti sve svoje planove kako bismo stigli kući. Ne biste očekivali da će se ovako nešto dogoditi na luksuznom krstarenju Mediteranom", rekla je majka dječaka.

Luksuzni Seven Seas Explorer inače ima 366 luksuznih apartmana, a može primiti 732 gosta o kojima se brine 567 članova posade. Dugačak je 224 metra te je porinut 2016. godine. Na zidovima ovog luksuznog kruzera mogu se vidjeti umjetnička djela Pabla Picassa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:46