RISKANTNA POTRAGA

Užas u Norveškoj: Jedno tijelo pronađeno, policija još traga za nestalima u klizištu

U početku se činilo preopasnim na klizište slati spasilačke ekipe, pa je mjesto nesreće pretraživano helikopterima i uz pomoć dronova
 Terje Pedersen/NTB/AFP

Spasioci i psi tragači su u petak poslijepodne, nedugo nakon što su započeli s riskantnom potragom za 10 osoba nestalih u klizištu tridesetak kilometara od glavnoga norveškog grada Osla, pronašli jedno tijelo.

Klizište na jugu zemlje u srijedu je odnijelo dio stambene četvrti koju je činilo više od 12 zgrada.

U početku se činilo preopasnim na klizište slati spasilačke ekipe, pa je mjesto nesreće - golem krater koji je progutao stambene zgrade u selu Ask - pretraživano iz zraka, helikopterima i uz pomoć dronova.

No u petak je policijski zapovjednik Roy Alkvist procijenio da su jedna ili dvije kuće sigurne za ulazak.

Spasioci, među kojima i članovi švedskoga tima zaputili su se u opasno područje, pokušavajući doprijeti do jedne od uništenih kuća.

U četvrtak je spašen pas dalmatiner koji je nestao u klizištu sa svojim vlasnicima, a policija je nakon toga izjavila kako vjeruje da još uvijek ima izgleda da se pronađu preživjeli.

No u petak poslijepodne blizu mjesta nesreće sletio je helikopter hitne pomoći, a policija je izvijestila da je oko 14.30 po mjesnom vremenu pronađeno tijelo. Nisu objavljene pojedinosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:21