POLICIJA PO GRADU

UZBUNA U BEOGRADU Vučić sklonjen na sigurnu lokaciju, pronađena gomila oružja u blizini njegove kuće, na premijera Srbije pripreman atentat!?

Aleksandar Vučić
 Marko Đurica / Reuters / REUTERS

Šokantna i gotovo nevjerojatna vijest objavljena je u beogradskim medijima: u blizini obiteljske kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima policija je pronašla automobil sa oružjem. Vozilo je blindirano, a u njemu su u sanducima pronađene jedna zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 milimetra, te još streljiva nepoznatog kalibra.

Poznato je kako srpski premijer Vučić često boravi u toj kući. Utoliko je veću zabrinutost sigurnosnih službi izazvao podatak da je zolja je pronađena oko 15 metara prije skretanja za premijerovu obiteljsku kuću, na mjestu na kojem se zbog konfiguracije terena mora usporiti vožnja, zbog čega je ta lokacija idealna za uporabu oružja.

Beogradski Blic od izvora bliskih istrazi prenosi kako je pronađena količina oružja bila dovoljna da doslovno uništi kolonu vozila - automobila, autobusa i kamiona. Koliko dugo to naoružanje stoji u šumi kod Jajinaca, nije poznato, ali je, prema saznanjima policije, trebalo da bude upotrijebljeno ovih dana.

Ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je kako su izuzetno zabrinuti zbog otkrića te je potvrdio da je premijer Vučić na sigurnoj lokaciji. Stefanović je rekao kako će od sigurnosnih službi tražiti da što prije iznesu sve informacije o pronađenom oružju, a 'ako to ne mogu, tada neka se svi povuku'.

Upravo ova posljednja izjava indicira da bi cijeli slučaj mogao biti osmišljen zbog unutarnjopolitičkih potreba, jer je proteklih dana Srbiju potresala špijunska afera o skupini koja je pripremala aktivnosti protiv Crne Gore. Nakon toga je u Beograd došao Nikolaj Patrušev, tajnik ruskog Vijeća sigurnosti te sa sobom odveo tri ruska državljana koji su bili optuženi za obavještajno djelovanje.

No, kako je zbog političkih neslaganja u Srbiji već ubijen jedan premijer, Zoran Đinđić, sasvim je razumljiva zabrinutost političara bliskih premijeru. U Beogradu je, javlja N1, u večernjim satima, pojačano prisustvo policije po gradu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:32