ČIN IZDAJE KOJI TO NIJE BIO

UZBUNA U SJEVERNOJ KOREJI: KIM JONG UN SE PROBUDIO IZNENAĐEN 'Zašto svi oko mene plaču?'

 KCNA / REUTERS

Sjevernokorejski diktator Kim Jong-un navodno se toliko napio da je u alkoholnom bijesu maskimalno izvrijeđao i na smrt preplašio svoje generale i oficire, piše The Korea Times.

Vijest je prvi objavio japanski dnevni list Tokyo Shimbun koji se poziva ne nerimovani izvor zbog čega je ovu priču, kao i mnoge druge iz Sjeverne Koreje, teško provjeriti. Prema tom izvoru, Kim Jong-un se ovog rujna teško napio u društvu vojnih glavešina te ih u alkoholnom bijesu počeo žestoko vrijeđati nazivajući ih "izdajicama nacije" jer nisu u stanju razviti vojni satelit.

- To što niste u stanju razviti jedan vojni satelit jednako je činu izdaje - derao se navodno Kim tijekom svojeg ispada, a piše Korea Times.

Nakon toga je prisilio sve okupljene vojne dužnosnike da cijelu noć pišu pisma isprike pa je nedugo potom pijan zaspao. Kada se probudio sljedeće jutro, bio je potpuno nesvjestan svojeg ispada:

- Zašto ste se svi okupili ovdje? Vi ste svi stari i trebali bi paziti na sebe - rekao je Kim časnicama koji su zaplakali od sreće, dirnuti ljubaznošću (a zapravo gubitkom memorije) svojeg šefa koji ih je nekoliko sati ranije preplašio na smrt.

- Vojni dužnosnici vjerojatno su plakali od olakšanja što neće biti smaknuti. Svi pokazuju lojalnost iz straha od smrtne kazne i ne usude se govoriti protiv Kima - rekao je anonimni izvor Tokyo Shimbun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:11