OPASNI ADO

Uzbuna u susjedstvu, u sarajevskoj zračnoj luci uhićen zloglasni pripadnik ISIS-a!

Iz Sirije je prešao u Tursku, pa iz Turske u Sarajevo, gdje je uhićen na aerodromu

Aerodrom u Sarajevu i BiH policajac

 Cropix/

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine danas su, zajedno s policijskim službenicima Granične policije BiH, na Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo uhitili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kaznena djela „Organiziranje terorističke skupine“, „Protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim organizacijama“ u vezi s kaznenim djelom „Terorizam“ propisano Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine, piše Avaz.

Riječ je o Adnanu Ćatiću Adi, koji je bio pripadnik terorističke organizacije ISIS. Iz Sirije je prešao u Tursku, pa iz Turske u Sarajevo, gdje je uhićen na aerodromu.

Ranije su pisali da je Ćatić u Siriju krenuo 1. srpnja 2013. letom iz Sarajeva za Istanbul, a s njim su u zrakoplovu bili Jasmin Jašarević i Munib Ahmetspahić. Ćatić je šerijatski oženio Adnu Balihodžić.

Inače, rođen je u Zenici, a do 2012. živio je u Gornjoj Maoči.

Kako je priopćeno iz SIPA-e, osoba lišena slobode privedena je u prostorije SIPA-e, zbog kriminalističke obrade i ispitivanja, nakon čega će u zakonskom roku predviđenom za tužiteljstvo biti predana u nadležnost Tužiteljstva BiH.

Navedene aktivnosti provedene su u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, prenosi Avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 05:44