ZARAZA U SJEDIŠTU MOĆI

UZBUNA U ZAPADNOM KRILU: Zaposlenik Bijele kuće, osoba iz najbližeg kruga Donalda Trumpa, pozitivna na koronavirus: 'Predsjednik se jako uzrujao...'

 
 Pool/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Osobni pomoćnik američkog predsjednika Donalda Trumpa pozitivan je na koronavirus, saznaje CNN u četvrtak, što je izazvalo zabrinutost zbog činjenice da je predsjednik SAD-a bio izložen zarazi.

Osobni pomoćnici su pripadnici elitne vojne jedinice namijenjene Bijeloj kući i često su zaposleni u neposrednoj blizini predsjednika i prve obitelji. Trump se uzrujao kada je saznao da je njegov osobni pomoćnik pozitivan na Covid-19, rekao je izvor za CNN, pa ga je nakon toga liječnik Bijele kuće testirao.

Bijela kuća je potvrdila vijest o oboljelom osobnom pomoćniku.

- Nedavno nas je liječnički odjel Bijele kuće informirao da je pripadnik američke vojske, zaposlen u Bijeloj kući, pozitivan na koronavirus. rekao je zamjenik glasnogovornika Bijele kuće, Hogan Gidley u priopćenju.

Predsjednik i potpredsjednik su se u međuvremenu testirali i test je negativan, obojica su odličnoga zdravlja, navodi se.

Izvor iz Bijele kuće tvrdi da je osobni pomoćnik, koji nije imenovan, pokazivao simptome u srijedu ujutro, a vijest da je netko blizak Trumpu pozitivan na koronavirus odjeknula je dramatično u Zapadnom krilu.

Donald Trump, potpredsjednik Mike Pence i ostali visoki dužnosnici koji redovito s njima kontaktiraju se jednom tjedno testiraju na koronavirus, rekla su dva izvora za CNN.

Bijela kuća i dalje koristi brze Abbott testove koji daju rezultat u 15 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:18