UOČI POKOPA

Uživancija na livadi: Kraljica Elizabeta objavila svoju najdražu fotografiju s princom Philipom

U skladu sa zdravstvenim mjerama trenutno na snazi ​​u Engleskoj, ispraćaju će nazočiti samo 30 uzvanika
Princ Philip i kraljica Elizabeta
 The Countess of Wessex/BUCKINGHAM PALACE/AFP

Princ Philip, vojvoda od Edinburgha i suprug britanske kraljice Elizabete II bit će pokopan u subotu poslijepodne u kraljevsku kriptu dvorca Windsor u obiteljskom krugu zbog ograničenja uvedenih u okviru borbe protiv koronavirusa.

Sprovod će započeti u 15:40 sati kada će povorka s lijesom krenuti iz privatne kapele u dvorcu uz pogrebni marš i minutu šutnje diljem zemlje, priopćila je Buckinghamska palača.

Nakon službe u kapeli svetog Jurja nadbiskup Canterburyja dat će blagoslov nakon što se lijes spusti u kraljevsku kriptu.

U skladu sa zdravstvenim mjerama trenutno na snazi ​​u Engleskoj, ispraćaju će nazočiti samo 30 uzvanika od kojih je većina članova kraljevske obitelji.

image
Princ Edward, Sophie, grofica od Wessexa i njihova kći Lady Louise Windsor
Steve Parsons/AFP

Kraljica Elizabeta II, četvero djece, osmero unučadi, kraljičina nećakinja i nećak te troje njezinih rođaka prisustvovat će službi.

Uz to, nazočit će i prinčeva njemačka rodbina Bernhard, nasljedni princ od Badena, princ Donatus, Landgrave od Hessea i princ Philipp od Hohenlohe-Langenburga.

Grofica Mountbatten od Burme, bliska prijateljica princa Philipa, također će prisustvovati ispraćaju.

U petak navečer na društvenim mrežama kraljevske obitelji objavljena je jedna od najdražih fotografija kraljice Elizabete s princom Philipom.

Kraljevski par snimila je njihova snaha grofica od Wessexa, supruga njihova najmlađeg sina, princa Edwarda, i to 2003. godine u trenucima opuštanja na prekrasnoj livadi blizu grada Ballatera u okrugu Aberdeenshire.

Princ je umro 9. travnja u dobi od 99 godina.

Sprovod će se prenositi uživo na televiziji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2022 18:45