RASTE BROJ MRTVIH

Uznemirujuća snimka napada na kolodvor: Čuju se jauci i zapomaganje, nastala je opća panika

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da na toj željezničkoj postaji na istoku zemlje nije bilo ukrajinskih vojnika

napad na Kramatorsk

 AFP/Screenshot/TWITTER

Najmanje 50 ljudi, među kojima petero djece, ubijeno je u petak u raketnom napadu na željezničku postaju u Kramatorsku u istočnoj Ukrajini, odakle su se odvijale evakuacije civila, rekao je regionalni guverner.

"Pedeset mrtvih, od kojih petero djece. Ovo je broj žrtava u ovom trenutku nakon napada ruskih okupacijskih postrojbi na postaju Kramatorska", napisao je Pavlo Kirilenko na mreži Telegram, precizirajući da je 98 ozlijeđenih hospitalizirano.

Ukrajina je okrivila ruske vojnike za napad u kojemu je ispaljena barem jedna raketa Točka-U.

U petak su na društvenim mrežama objavljene šokantne snimke koje su nastale odmah nakon napada - čuju se jauci, krici, vrištanje i zapomaganje ozlijeđenih.

Kirilenko je optužio ruske snage da su u napadu na postaju koristile kazetno streljivo, koje je zabranjeno konvencijom iz 2008.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da na toj željezničkoj postaji na istoku zemlje nije bilo ukrajinskih vojnika.

"Ruske snage su pogodile željezničku postaju u Kramatorsku, (napale su) običnu želejzničku postaju, obične ljude, tamo nije bilo vojnika", rekao je Zelenski u obraćanju finskom parlamentu.

Proturječna su izvješća o tome odakle je ispaljena raketa i je li željeznička postaja bila planirana meta, navodi BBC.

Kremlj je zanijekao da je Rusija upletena u raketni napad na željezničku postaju u Kramatorsku.

Rusko ministarstvo obrane ustvrdilo je da je u napadu korišten projektil kakve koristi samo ukrajinska vojska, sličan onome koji je pogodio središte Donecka 14. ožujka kad je poginulo 17 ljudi, prenijela je agencija RIA.

Napad su osudile Europska unija i SAD.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 01:43