STRAHOTE RATA

Uznemirujuća snimka: Ukrajinski dron primijetio ruski patrolni brod, vojnici su nakon udara uplivali ravno u zamku...

Vojnici su pali u vodu, a većina ih je viđena kako plivaju prema otoku Nestryha u regiji Herson

Eksplozija nakon napada ukrajinskog drona

 Screenshot X/

Snimka koja kruži društvenim mrežama prikazuje kako je ukrajinski operater FPV drona raznio ruski jurišni čamac koji je plovio u delti Dnjepra. Brod i sedam ruskih vojnika koji su na njemu bili su od siline eksplozije odbačeni visoko u zrak.

Vojnici su pali u vodu, a većina ih je viđena kako plivaju prema otoku Nestriha u regiji Herson, koji Rusija nastoji staviti pod svoju kontrolu od prošle godine.

Preživjeli u eksploziji čamca kasnije su ubijeni granatama, dok su se penjali na otok.

- Dronovi su omeli operaciju Rusa i eliminirali njih najmanje sedam, dodaje se u izvješću te pojašnjava da je otok Nestriha posljednji otok na desnoj obali te je kao takav strateški važan.

Ovaj je napad dronovima izveden nakon što je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova jučer rekla da će Moskva uzvratiti udarima na britanske mete ako ukrajinske trupe koriste britansko oružje za napad na Putinov teritorij. Rekla je novinarima da bi britanski ciljevi na teritoriju Ukrajine i izvan njezinih granica mogli biti pogođeni u takvom scenariju.

Prije toga je britanski ministar vanjskih poslova David Cameron rekao da Ukrajina ima pravo koristiti oružje koje joj je poslano iz Londona za gađanje ciljeva unutar Rusije.

- Ovo je izravna eskalacija napetosti oko ukrajinskog sukoba, što bi potencijalno predstavljalo prijetnju europskoj sigurnosti, odgovorio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 08:00