TRAGEDIJA U CRNOJ GORI

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE! AUTOBUS PUN TURISTA SLETIO U PROVALIJU 18 mrtvih

U autobusu su bili rumunjski državljani
 SAVO PRELEVIC/AFP

NOVO 07:19 - Poginulo je 18, a ozlijeđeno 30 putnika u teškoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju oko 17 sati dogodila u Crnoj Gori na magistralnoj cesti Podgorica-Kolašin, kada je u kanjon rijeke Morače sletio autobus sa rumunjskim turistima, potvrdio je u noći na ponedjeljak crnogorski ministar zdravstva Miodrag Radunović.

Sedmero ozlijeđenih nalazi se na odjelu intenzivne njege, u teškom su stanju i životno su ugroženi. U bolnicu u Podgorici primljeno je 30 ozlijeđenih, kazao je ravnatelj bolnice, koji je izvijestio i da je među ozlijeđenima jedno dijete s lakšim ozljedama.

Stradale su tijekom noći posjetili crnogorski premijer Milo Đukanović i veleposlanik Rumunjske u Podgorici Mihail Florović, koji je potvrdio da su svi u autobusu bili rumunjski državljani.

-----------------------------------------------

22:40 Još nije poznat konačan broj nastradalih u teškoj prometnoj nesreći koja se poslije podne dogodila u kanjonu Morače u Crnoj Gori, na cesti između Podgorice i Kolašina.

Prema najnovijim informacijama, na mjestu je poginulo 13 osoba, a oko 30 je primljeno u bolnicu u Podgorici, od kojih je devet u životnoj opasnosti.

PODGORICA - Strahuje se da je 20 ljudi poginulo u prometnoj nesreći na sjeveru Crne Gore, ne cesti između Podgorice i Kolašina, kad se rumunjski autobus s 46 putnika srušio u kanjon rijeke Morače.

Reporter podgoričke Televizije Vijesti javio je s mjesta nesreće kako se strahuje da je poginulo 20 putnika.

Rumunjski autobus sa 46 putnika sletio je u provaliju duboku 40-tak metara.

U bolnicu u Podgorici primljeno je 30 ozlijeđenih, kazao je ravnatelj bolnice, koji je izvijestio i da je među ozlijeđenima i jedno dijete s lakšim ozljedama.

"Svi su obrađeni i sada su u stanju dijagnostike, a nakon njihova definitivnog zbrinjavanja vidjet ćemo o kakvim je ozljedama riječ, rekao je.

Ozlijeđeni se prevoze u bolnicu, vozilima hitne pomoći i privatnim automobilima koji su se zatekli na mjestu nesreće. Prema neslužbenim informacijama, među ozlijeđenima ima mnogo onih s težim ozljedama opasnima po život.

U akciju spašavanja uključene su policijske postrojbe i pripadnici gorske službe spašavanja. Na mjesto nesreće došao je i crnogorski ministar unutarnjih poslova Raško Konjević.

Nesreća se dogodila nedaleko od samostana Morača, na mostu zvanom „Grlo“. Autobus rumunjskih registarskih oznaka, oko 15 sati ušao je u Crnu Goru. Autobus je prema prvim informacijama izašao iz tunela i probio ogradu na početku mosta i zaustavio se u provaliji na oko 30 do 40 metra od ceste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 02:46