STRAVIČAN ZLOČIN

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE: MISTERIOZNA SMRT Pronađeno deset mrtvih slonova: Slonić surlom pokušao probuditi majku

 AFP

Deset patuljastih slonova pronađeno je mrtvo u rezervatu na Maleziji u državi Sabah. Sumnja se kako je ova rijetka i ugrožena vrsta slonova otrovana. Uginula su nakon unutarnjeg krvarenja. Četiri mrtva slona pronađena su prije tri tjedna, dok je ostalih šest pronađeno prije dva dana.

Slon star svega tri mjeseca, pronađen je pokraj tijela njegove majke, kako je surlicom pokušava probuditi.

- Vjerujemo da su svi smrtni slučajevi povezani. Ovo je tužan dan za nas, izjavio je Lovre Ambu, direktor rezervata.

Sen Nathan, glavni veterinar u Gunung Rara Forest rezervatu u Maleziji, rekao je kako su svi slonovi iz iste obitelji, te da su bili u dobi od četiri i 20 godina.

Životinje kada su pronađene još uvijek su imale kljove, što znači da nisu ubijene od strane krivolovaca, a nisu imali ni prostrijelne rane.

Uzorci su poslani na ispitivanje, glavni veterinar je izjavio kako postoje velike sumnje da se radi o trovanju.

- Jako je tužan prizor vidjeti sve ove mrtve slonove , pogotovo ovog malenog koji je pokušao probuditi majku, izjavio je.

Procjenjuje se kako je ostalo svega još 1.500 patuljastih slonova u divljini, a većina njih se nalazi na Borneu i državi Sabah.

Oni su najmanji slonovi, djetinjeg lica, s dugim repovima i ravnim kljovama.

Ministar okoliša države Sabah, Masidi Manjun rekao je kako je smrt "ovih veličanstvenih i ozbiljno ugroženih slonova velik gubitak za državu".

- Ako su doista ti jadni slonovi namjerno otrovani, ja ću se osobno pobrinuti da krivci budu izvedeni pred lice pravde i platite za svoje zlodjelo", rekao je on.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 09:32