StoryEditor
IZ ČISTE OBIJESTI

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Obdukcija tijela dječačića otkrila kako ga je otac hrvatskih korijena zlostavljao, a riješen je i misterij zavezanih nogu

 
 Facebook, Aliza Hrustić

Ocu petero djece A.H. (25) hrvatskih korijena koji je prije dva dana u stanu u milanskoj četvrti San Siro bešćutno na smrt premlatio svog dvoipolgodišnjeg sinčića, određen je pritvor. Odlučio je tako milanski istražni sudac Valerio Natale koji je, nakon što ga je saslušao, uvjereno zaključio: “Iako ne postoji opasnost od bijega, postoji opasnost da bi A.H. mogao ponovno ubiti!”

Obdukcija preminulog dječačića zakazana je za početak idućeg tjedna kako bi se potvrdile špekulacije da ga je otac prethodno fizički zlostavljao i ranije. Jer ono što se doznalo tijekom istrage je monstruozno. Iako su inicijalno istražitelji mislili kad su pronašli mrtvo tijelo dječaka na krevetu, da ga je otac vezao za noge kako bi mu onemogućio kretanje i hodanje, no ubrzo je utvrđeno da mu je majka stavljala gaze na stopala s obzirom na to da mu je otac, iz čiste obijesti, stopala palio upaljačem!

Ozljede od opeklina bile su očito nesnosne za malenoga jer je cijelu noć uoči ubojstva dječak neutješno plakao. Bili su to zvuci, nažalost, koji su njegova 25-godišnjeg oca razbjesnili pa je posegnuo za hašišem da se smiri. Ali kako mu je dječji plač postao sve nepodnošljiviji, A.H. je sinčića odlučio pretući na smrt.

- Istina je da sam ga na smrt pretukao. Ali, vjerujte mi, nisam ga htio ubiti. Popušio sam hašiš, a kako nikako nisam uspijevao zaspati, ustao sam se i udarao ga. Kad sam vidio da ne diše nisam pomišljao da sam ga ubio – rekao je u svoju obranu pred državnom odvjetnicom 25-godišnji otac ubojica.

Osim preminulog dječaka, on i njegova supruga, također Hrvatica, imaju još dvije djevojčice stare tri i godinu dana o kojima je preuzeo brigu Centar za socijalnu skrb, dok u Hrvatskoj im živi jedan stariji sin.

Podsjetimo, dječačić je pronađen mrtav u prizemnom stanu u ulici Ricciarelli u milanskoj zoni San Siro nakon što je njegov otac, prije nego što će pobjeći, nazvao 112 i rekao da sin ima problema s disanjem, da ne diše. A.H. je pobjegao, a djelatnici Hitne i policije uz beživotno tijelo dječaka zatekli su dječakovu trudnu majku S.Z. (23) koja im je, između ostaloga ispričala da je sina pokušala oživjeti, da ga je golim rukama ubio njezin muž, a priznala im je tad da je suprug i prema njoj znao biti često nasilan.

Svega par sati kasnije, policija je locirala odbjeglog 25-godišnjaka, a rođaci i susjedi nakon stravičnog otkrića bili su ogorčeni.

- Da sam ga našao prije policije, ubio bih ga bez imalo dvojbe. On je nasilan i često van kontrole. Zaslužuje doživotnu kaznu. Cijela obitelj s njim ne govori već dvije godine nakon što me napao bez ikakvog razloga kad mi je razbio glavu kopčom od remena. O tome svjedoči ožiljak koji mi je ostao - rekao je okupljenim medijima praujak osumnjičenog oca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 07:24