STRAŠNA NESREĆA

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: OTIŠAO NA PLANTAŽU I NIKAD SE NIJE VRATIO Rastvorili divovskog pitona i unutra pronašli svog prijatelja

 Screenshot: YouTube

Nestali muškarac iz Indonezije pronađen je u utrobi divovskog pitona, objavila je lokalna policija, a piše BBC.

Dotični muškarac imena Akbar nestao je u nedjelju na otoku Sulawesi nakon što je otišao na pobiteljsku plantažu palmi.

Nakon što je policija obaviještena o nestanku, pokrenuta je potraga za 25-godišnjakom koji je nađen u blizini obiteljske plantaže palmi, u ogromnoj zmiji za koju su mještani posumnjali da je ubila pa progutala nesretnika.

Kobni reptil zapravo je sedam metara dugi mrežasti piton, koji je po pronalasku bijen i rasporen, nakon čega je u njegovoj utrobi pronađeno tijelo nestalog muškarca.

- Mještani nisu pronašli Akbara, ali su u jednom jarku ugledali nepomičnog pitona i odmah posumnjali da je zmija pojela Akbara. Kad su je rasporili, našli su Akbara u utrobi - rekao je za BBC glasnogovornik policije, Mashura.

Mrežasti pitoni su službeno najduže zmije na svijetu, koje mogu narasti i do osam metara. Trenutno čast najdužeg primjerka ima mrežasti piton imenom Meduza, koji je dug 7.67 metara i težak 158.8 kila, a nalazi se u Kansas Cityju, iako su početkom ove godine radnici na gradilištu u Maleziji našli živog pitona dugog osam metara i teškog oko 250 kilograma, ali te mjere nisu službeno potvrđene.

Ove zmije svoje žrtve ubijaju davljenjem i potom ih gutaju cijele. Vrlo rijetko napadaju i ubijaju ljude, iako u proteklih dvadesetak godina ima nekoliko zabilježenih slučajeva u kojima su udavili malu djecu ili čak odrasle osobe.

Nia Kurniawan sa Sveučilišta Brawijaya rekao je za BBC s ovako velike zmije obično love veliki plijen poput divljih svinja ili divljih pasa. Obično izbjegavaju ljudske nastambe, ali se znaju zateći na plantažama palmi zbog velikog broja životinja koje su njihov potencijalni plijen.

Video u kojem policija i mještani otvaraju zmiju i pronalaze mrtvog muškarca možete pogledati OVDJE. Upozoravamo vas da je riječ o vrlo uznemirujućem sadržaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:41