BUDE SE ‘BEZ SJEĆANJA‘

Val zločina u noćnim klubovima: ‘Ubacuju nam drogu u piće ili je ubrizgavaju kroz iglu u nogu‘

Prijavljeno je 198 slučajeva ubacivanja droge u piće te 24 uboda igle u nogu samo tijekom rujna i listopada diljem Velike Britanije
Ilustracija
 Adrien Nowak/Afp/Profimedia

Djevojke u sveučilišnim gradovima diljem Velike Britanije pokrenule su bojkot klubova i barova u toj zemlji te se udružile u pokret u kojem se međusobno potiču kako umjesto izlazaka trebaju ostati u svojim domovima na sigurnom.

Naime, velik broj djevojaka u toj je zemlji postao žrtvom drogiranja nepoznatih počinitelja koji im ubacuju nepoznate supstance u piće ili iglom ubrizgavaju drogu u nogu, prenosi Associated Press.

Kampanja koja je okupila velik broj pristaša, posebice u sveučilišnim gradovima Bristolu, Brightonu i Nottinghamu zahtijeva od vlasti bolju reakciju na niz ovakvih slučajeva, ali i traži bolju kontrolu osoba pri ulasku u klubove, upravo kako bi se izbjeglo unošenje ilegalnih, opasnih supstanci.

Kampanja pod nazivom "Girls Nights In" zadužena je za prosvjede diljem zemlje, a na društvenim mrežama okuplja tisuće sljedbenika.

Protesti su započeli odmah nakon visokog skoka policijskih prijava ubacivanja droge u piće i ubrizgavanja droge iglom.

Policija je potvrdila kako je prijavljeno 198 slučajeva ubacivanja droge u piće te 24 uboda igle u nogu samo tijekom rujna i listopada diljem Velike Britanije.

Policija je priopćila kako je prošli tjedan pojačala ophodnje u klubovima u Nottinghamu, no u Brightonu je zabilježeno još 6 dojava ubrizgavanja droge u nogu.

Sve dojave odmah su shvaćene 'vrlo ozbiljno', rekao je glavni nadzornik Justin Burtenshaw, zapovjednik za Brighton i Hove. "Svatko tko smatra da je bio žrtva drogiranja, mora nam se javiti kako bismo ga odmah testirali na droge", dodao je.

Organizatori bojkota klubova na Instagramu su napisali da je ovakva vrsta drogiranja postala epidemija.

“Nikad nismo čuli da se toliko studenata probudilo bez sjećanja na ono što se dogodilo prethodne noći”, stajalo je u objavi.

Internetska peticija kojom se traži da noćni klubovi moraju temeljito pretražiti ljude na ulazu prikupila je za sada gotovo 170.000 potpisa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:29