BIVŠI PREDSJEDNIK

Valery Giscard d‘Estaing (94) primljen u bolnicu: Zbog dišnih problema je na intenzivnoj njezi

"U godinama je, nekad je bolje nekad gore. Sve ostalo su nagađanja", rekao je njegov sin
Valery Giscard d'Estaing 
 Berzane Nasser/abaca/Abaca Press/Profimedia

Bivši francuski predsjednik Valery Giscard d'Estaing primljen je u ponedjeljak poslijepodne u bolnicu u Parizu, doznaje se od njegova okružja.

Bivši predsjednik kojemu su 94 godine, primljen je na odjel intenzivne njege zbog dišnih tegoba, piše list Le Parisien, ali iz njegova okružja nisu potvrdili tu informaciju.

Hitna medicinska služba došla je po njega poslijepodne u njegov dom u Parizu, nakon vikenda koji je proveo u Loir-et-Cheru, rekao je drugi izvor iz njegova okružja.

Supruga Anne-Aymone dopratila ga je u bolnicu. Njihov sin Louis Giscard d'Estaing rekao je u telefonskom razgovoru s AFP-om u ponedjeljak poslijepodne da "nema komentara" o očevu zdravstvenom stanju.

"U godinama je, nekad je bolje nekad gore. Sve ostalo su nagađanja", dodao je Louis Giscard d'Estaing.

Dodao je da se u nedjelju vidio s ocem i da je "tada bio dobro".

Giscard d'Estaing koji je 2. veljače proslavio 94. rođendan, prije nekoliko godina bio je više puta hospitaliziran na kardiologiji radi ugradnje stentova, doznaje se od dobro obaviještenog izvora.

Kada je 1974. došao na vlast bio je najmlađi francuski predsjednik. Posljednji put je u javnosti viđen 30. rujna 2019. u Parizu na ispraćaju kolege, također bivšeg predsjednika Jacquesa Chiraca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:58