VATRPOLIST U VLADI

Vanja Udovičić: 'Postajem ministar sporta'

 Ranko Šuvar/CROPIX

Vanja Udovičić, vaterpolski reprezentativac Srbije i godinama jedan od najboljih igrača svijeta, ušao je u političke vode - prihvatio je ponudu političkog vrha i uskoro će preuzeti funkciju ministra sporta i omladine Republike Srbije.

Udovičić se jučer sastao s prvim potpredsjednikom vlade Aleksandrom Vučićem koji je i predložio njegov politički angažman, iako je još uvijek aktivni igrač.

Premda je zajednički kandidat Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, Udovičić je za Tanjug naglasio da je nestranački kandidat dviju stranaka.

- Funkciju sam prihvatio poslije razgovora s prvim dopredsjednikom vlade Aleksandrom Vučićem i predsjednikom parlamenta Nebojšom Stefanovićem - rekao je poznati sportaš.

U zagrebačkoj Mladosti

Iako je dogovor postignut, Udovičić se nije oglasio o potezima za koje će se kao ministar zauzimati.

- Ne mogu govoriti o tome i iznositi konkretne prijedloge jer se prije svega treba okupiti cijela vlada, kao i uža ekipa ljudi s kojima ću surađivati. Još uvijek sam samo kandidat. Imam neke ideje koje bih želio provesti, no o tome ćemo drugom prilikom. Znam samo to da svojim bogatim iskustvom i poznavanjem sporta mogu puno pridonijeti poboljšavanju uvjeta u sportu - zaključio je Udovičić.

Široj javnosti u Hrvatskoj Udovičić je poznat kao veliki suparnik hrvatskih reprezentativaca, ali i kao igrač zagrebačke Mladosti u kojoj je do 2012. igrao kao najpoznatiji srbijanski sportaš koji je u posljednjih 20-ak godina igrao u nekom hrvatskom klubu.

I hrvatsko državljanstvo

Podsjećamo, Udovičić ima i hrvatsko državljanstvo jer je njegov otac Davor istarski Hrvat.

Tijekom “olovnih godina”, priznali su on i otac, Vanja je zbog šikaniranja u školi bio primoran promijeniti ime u ovo sadašnje. Zvao se, naime, Franjo.

S reprezentacijom Srbije osvojio je sve najveće trofeje, osim olimpijskog zlata. Dvaput je bio svjetski prvak, a čak triput europski.

Bude li u politici samo djelomično uspješan kao u vaterpolu, srbijanski sport očekuje pravi procvat. “Pravi čovjek na pravome mjestu”, prenose srbijanski mediji.

Sudeći prema svemu, ulazak u politiku značit će i Udovičićev oproštaj od aktivnog bavljenja vaterpolom. Zlobnici će reći - odlična vijest za hrvatski vaterpolo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:53