POKLON OD GROFICE

VATIKANSKI NUNCIJ PRIJAVLJEN ZBOG ZLOSTAVLJANJA 'Psa drži na lancu, u buci gradilišta i nikad ga ne šeće'

Osim veterinarskoj inspekciji udruga je o Tajpanovim problemima obavijestila i njegovu raniju vlasnicu, groficu od koje je nuncij životinju dobio na dar dok je službovao u Madžarskoj
 Damir Glibušić/CROPIX

LJUBLJANA - Slovenska udruga za zaštitu životinja "Animals' angels" prijavila je veterinarskoj inspekciji vlasnika psa zbog zanemarivanja njegova ljubimca, što i ne bi bila vijest vrijedna spomena da vlasnik nije vatikanski nuncij u Ljubljani Juliusz Janusz.

Pas Tajpan po tvrdnjama udruge živi u "neprimjerenim uvjetima" i zanemaren, privezan lancem u vrtu nuncijature koja je zbog dogradnje zadnjih dana pretvorena u gradilište. Buka teških strojeva smeta životinji koju nikad nitko ne vodi u šetnju, objavila je komercijalna televizijska postaja POP-TV koja tvrdi da u nuncijaturi sada, pod pritiskom javnosti, razmišljaju o postavljanju posebne ograde koja bi smanjila buku, a sve kako bi se dugodlaki pas osjećao bolje.

Osim veterinarskoj inspekciji udruga je o Tajpanovim problemima obavijestila i njegovu raniju vlasnicu, groficu od koje je nuncij životinju dobio na dar dok je službovao u Madžarskoj, objavili su slovenski mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 14:15