PLAMEN U GRADU ANĐELA

Vatrena Nova godina: Policija u Los Angelesu već danima traga za misterioznim piromanom. Za informaciju o njemu nude 60 tisuća dolara!

Los Angeles Fire Department firefighters extinguishes numerous cars on fire in a carport in the Sherman Oaks neighborhood of Los Angeles on Monday, Jan. 2, 2012. For the fifth night in a row, a spate of arson fires has sent firefighters scrambling to extinguish car fires in the Hollywood, Hollywood Hills, Studio City, and Sherman Oaks neighborhoods of Los Angeles. The Los Angeles Fire Department confirms a person of interest has been detained and is being questioned in connection with the arson spree. (AP Photo/Dan Steinberg)
 DAN STEINBERG

LOS ANGELES - Policija u Los Angelesu i dalje, već peti dan za redom, muku muči s neuhvatljivim i misterioznim piromanom .

Od tog su dana prijavljena najmanje 43 požara, većinom parkiranih automobila. Njih desetak zabilježeno je samo za Novu godinu, a policajce je neugodno iznenađenje dočekalo čak i jučer. Naime, vatrogaci su jučer u sitnim noćnim satima gasili čak četiri automobila koji su buknuli u razmaku od samo nekoliko minuta.

U požarima, koji su, sudeći prema tragovima pronađenima na zgarištima, podmetnuti. Dosad, na sreću, nije bilo ozlijeđenih, iako se vatra u nekoliko slučajeva sa zapaljenog automobila proširila i na ostatak garaže ili pak na obližnje stanove.

Jučer još uvijek nije bilo poznato da li je najnovija serija požara povezana s prije zabilježenim incidentima.

Najnoviji požari dogodili su se u tijeku intenzivne policijske potrage za počiniteljima, u sklopu koje je policija odlučila ponuditi čak 60 tisuća dolara za informaciju koja bi dovela do uhićenja odgovornih osoba.

Policajci su se trenutno orjentirali na potragu za bijelcem s repićem, starosti između 20 i 30 godina, kojeg je u subotu jedna od nadzornih kamera snimila kako pješke izlazi iz podzemne garaže u kojoj je prijavljen požar automobila.

Dosad je policija pretražila jednu kuću i ispitala nekoliko osoba, ali još uvijek nitko nije uhićen. Isto tako se ne zna da li je za požare odgovorna jedna ili više osoba ni da li je najnovija serija paleža samo imitacija prethodnih paleža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 12:30