RASPAMETIO PREDSJEDNIKA

VAŽNA INFORMACIJA KOJA JE PROŠLA ISPOD RADARA ZBOG TRUMPOVIH BUDALAŠTINA Jedan od vodećih američkih znanstvenika otkrio rezultate novog istraživanja

 
Donald Trump i William N. Bryan
 AFP

Vodeći znanstvenik iz američkog Ureda domovinske sigurnosti (DHS) rekao je u četvrtak da preliminarni testovi pokazuju da koronavirus teže može preživjeti tijekom toplog i vlažnog vremena nego u sušim uvjetima, piše New York Post.

'Povećanje temperature i vlažnosti, općenito nepovoljno djeluje na virus', rekao je William Bryan, čelnik Odjela znanosti i tehnologije u DHS-u tijekom redovne konferencije za medije u Bijeloj kući.

Bryan kaže kako su preliminarni testovi pokazali da virusu više odgovara hladnije vrijeme, nasuprot toplijem i vlažnijem.

'Ako gledate što se događa s virusom kad se povećavaju temperatura i vlažnost, bez utjecaja sunca, primijetit ćete da se virus brže raspada', kazao je Bryan.

Dodao je i kako virus iščezava znatno brže na sunčevoj svjetlosti nego u mraku zbog UV zračenja koje ga ubija.

Znanstvenici iz DHS-a rekli su i kako dezinfekcijska sredstva i izbjeljivači vrlo učinkovito ubijaju virus.

Predsjednik Donald Trump jedva je dočekao ovu vijest te izrazio predviđanje da će u kasno proljeće i ljeto više ljudi boraviti na otvorenom.

Također je kazao da bi izlaganje tijela oboljelog snažnoj svjetlosti možda moglo biti učinkovito u borbi protiv virusa, kao i ubrizgavanje dezinfekcijskog sredstva u tijelo zaraženog.

'Pretpostavimo da zagrijavamo tijelo ultraljubičastim zrakama ili jakom svjetlošću, a čini mi se da ste rekli da to još nije provjereno, ali da će se svakako provjeriti', rekao je Trump očito se referirajući na neki raniji razgovor s Bryanom.

'I pretpostavimo da dovedete svjetlost u tijelo, kroz kožu ili na neki drugi način, mislim da ste rekli da ćete i to isprobati. Zvuči zanimljivo', kazao je Trump i u nastavku pitao može li se u pacijente ubrizgati dezinfekcijsko sredstvo.

'Dezinficijensi ubijaju virus u samo jednu minutu. Jednu minutu! Postoji li način da učinimo tako nešto, možda injekcijom... To bi bilo kao neko čišćenje... Bilo bi zanimljivo to provjeriti', kazao je predsjednik iako je njegova ideja ubrzo odbačena.

Doktorica Deborah Birx kazala je da ne postoje nikakvi dokazi da bombardiranje organizma svjetlošću pomaže u borbi protiv virusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:01