AKCIJA ‘DAR-1‘

Velika afera u BiH: 17 policajaca uhićeno zbog više od 100 kaznenih djela

Provedena je velika racija u nekoliko policijskih postaja na području Sarajevske i Zeničko-dobojske županije kao i u Istočnom Sarajevu
Ilustracija/Sud u BiH
 Samir Yordamovic/Anadolu Agency Via Afp

Sedamnaest policajaca uhićeno je u srijedu u Bosni i Hercegovini pod sumnjom da su umiješani u korupciju, potvrđeno je iz Županijskog tužiteljstva u Sarajevu koje vodi istragu.

Ranije tijekom dana na temelju naloga suda u Sarajevu provedena je velika racija u nekoliko policijskih postaja na području Sarajevske i Zeničko-dobojske županije kao i u Istočnom Sarajevu.

U akciji kodnog naziva "Dar-1" prikupljeni su dokazi o protuzakonitim postupcima pripadnika prometne policije koje se tereti da su primali mito kako bi poništili prekršajne i kaznene prijave protiv osoba koje su kršile zakone o sigurnosti prometa.

"17 policijskih službenika Jedinice za promet Uprave policije MUP-a Sarajevske županije sumnjiči se da su u posljednjih nekoliko mjeseci počinili više od stotinu kaznenih djela", navedeno je u tužiteljskom priopćenju uz pojašnjenje kako se radi o kaznenim djelima primanja dara odnosno zloporabe službenog položaja ili ovlasti.

U istragu čija su meta bili korumpirani policajci bila je uključena i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:52