UHIĆENJE DESETLJEĆA

Velika akcija američkih i britanskih tajnih službi: Uhićen Ludi Barrera, glavni narkobos u Kolumbiji

Za njegovo uhićenje je bila raspisana nagrada od ukupno 7.7 milijuna dolara
 Twitter

BOGOTÁ - Glavni kolumbijski trgovac drogom Daniel Barrera uhićen je u San Cristobalu u Venezueli u operaciji provedenoj uz pomoć američkih i britanskih tajnih službi, izjavio je u utorak kolumbijski predsjednik Juan Manuel Santos .

'Ludog Barreru' vlasti u Bogoti smatraju jednim od glavnih aktera u krijumčarenju kokaina u zemlji s gerilskom skupinom FARC i kriminalnim skupinama proizašlim iz bivše paravojne milicije.

"Radi se o možda najtraženijem narkobosu u zadnje vrijeme. Dvadeset godina posvetio je svim oblicima kriminala ... u suradnji s paravojnim snagama i FARC-om", kazao je Santos u govoru za radio i televiziju.

"Možda je to čak i najvažnije uhićenje u posljednje vrijeme. Bio je zadnji veliki narkobos", naglasio je Santos, zahvaljujući venezuelanskoj vladi na "djelotvornoj" suradnji.

Barrera je slovio za legendu u kokainskom biznisu, ne samo zato što je u njemu toliko dugo opstao, već i zato što je uspješno surađivao sa svim stranama u građanskim sukobima koji u Kolumbiji traju već 48 godina.

Barrera se specijalizirao za krijumčarenje kokaina u SAD, a za informaciju koja bi dovela do njegova uhićenja u SAD-u se nudila nagrada od 5 milijuna dolara, povrh koje je Kolumbija dodala još 2.7 milijuna.

Ukupna količina kokaina koju je njegova organizacija uputila u SAD i Europu procjenjuje se na više od 900 tona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:16