ZABRANILI KUPANJE

Velika bijela psina usmrtila surfera u Kaliforniji, beživotno tijelo izvukla je djevojka

Plaža je bila zatvorena iduća 24 sata, nakon čega su vlasti postavile upozorenje za posjetitelje da u vodu ulaze na vlastiti rizik
 Gary Crabbe/Alamy/Profimedia

U zaljevu Morro u Kaliforniji u petak se dogodila velika tragedija kada je beživotno tijelo muškarca izvučeno iz oceana.

Lokalne vlasti su izvijestile je da je riječ o surferu koji je oko 11 sati ujutro na Badnjak vjerojatno poginuo u napadu morskog psa, prenosi BBC.

Surfer čiji identitet nije otkriven proglašen je mrtvim na licu mjesta te je policija odmah pokrenula istragu.

Posjetiteljima plaže zabranjen je u iduća 24 sata ulazak u vode zaljeva Morro, smještenom na pola puta između San Josea i Los Angelesa.

- To je strašna nesreća. Srećom, vremenske prilike nisu idealne za surfanje, pa nema puno surfera, ali smo iz predostrožnosti zabranili ulazak u ocean, rekao je šef lučke patrole Eric Endersby za CNN.

Kako javlja Los Angeles Times, vjeruje se da je žrtva napada morskog psa 31-godišnji surfer koji se bavi tzv. bodyboardingom.

Navodno mu je pomogla surferica koja ga je izvukla na obalu. Iako nije bilo svjedoka, vjeruje se da je 31-godišnjak žrtva napada velike bijele psine. Plaža je bila zatvorena do podneva na sam Božić, nakon čega su vlasti postavile upozorenje za posjetitelje da u vodu ulaze na vlastiti rizik. Natpis će ostati sve do ponedjeljka, a čini se da je napad uplašio surfere jer nijedna osoba nije ušla u ocean nakon napada, javljaju lokalni mediji.

Zadnjih godina bilo je nekoliko napada morskih pasa na surfere na tom području, ali se vjeruje da je ovo prvi smrtni slučaj još od 2003. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2022 13:56