COVID-19

Velika Britanija donijela mjere za borbu protiv širenja koronavirusa

 Ilustracija / AFP

Britanska vlada donijela je akcijski plan za borbu protiv širenja koronavirusa u utorak, uključujući moguće mjere za zatvaranje škola, rad od kuće i otkazivanje velikih skupova.

Osim glavnih mjera, u slučaju da se virus proširi među stanovnicima Velike Britanije, u planu se navode i dodatne mjere.

Hitne službe, uključujući policiju, vatrogasce i spasilačke službe, aktivirat će planove kako bi se osiguralo da su sposobne djelovati u krizi.

S ozbiljnim gubitkom policajaca i osoblja, policija bi se usredotočila na rješavanje ozbiljnih zlodjela i održavanje javnog reda.

Poslovanje suočeno s problemima toka novca, primjerice kao rezultat smanjene potražnje, može koristiti postojeće smanjenje za 'Time to Pay' sustav.

Neka medicinska skrb koja nije hitna mogla bi se odgoditi radi prioritetnih usluga.

Mogle bi biti nužne promjene u rasporedu, pa bi se moglo pozvati osoblje u mirovini.

Zahtjevi za lijekovima mogli bi se početi povećavati, s potrebom da se povuku postojeće zalihe najvažnijih lijekova, medicinskih aparata i kliničkog potrošnog materijala.

Vlada će savjetovati lokalne vlasti o načinu borbe s povećanjem broja smrti nakon zaraze.

Britanska vojska spremna je podržati policiju u održanju javnog reda u sklopu vladina plana za slučaj najgoreg scenarija širenja koronavirusa, rekao je premijer Boris Johnson u utorak.

Na pitanje postavljeno na konferenciji za novinare o mogućnosti plana u vojsci bude li policija pogođena nestašicom osoblja, Johnson je rekao: "Vojska je naravno uvijek spremna popuniti redove, no to je u slučaju najgoreg scenarija".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:48