SUSPENZIJA ZA CUOMA

Velika CNN-ova zvijezda štitila brata zlostavljača: ‘Ne možemo si priuštiti takve pogreške‘

Guverner New Yorka A. Cuomo podnio je ostavku u kolovozu, nakon što su ga tužitelji optužili da je napastovao svoje zaposlenice

Chris Cuomo

 Twitter/Ddp Usa/Profimedia

CNN-ova voditeljska zvijezda Chris Cuomo do daljnjega je maknut s ekrana zbog optužbi kako je pomagao svojem bratu, bivšem guverneru savezne države New York, kada je bio izložen optužbama za seksualno napastovanje.

CNN se na taj potez odlučio nakon što je glavni državni odvjetnik New Yorka objavio nove dokumente koji su pokazali što je sve činio za svojeg starijeg brata, Andrewa Cuoma. Prema priopćenju televizijske mreže, ti su dokumenti pokazali kako je njihov voditelj bio "više uključen u napore svojeg brata nego što smo to prethodno znali."

Guverner New Yorka Andrew Cuomo podnio je ostavku u kolovozu ove godine, nakon što su ga tužitelji optužili da je napastovao svoje zaposlenice. Njegov brat Chris Cuomo pokušavao je iza kulisa pomoći svojem bratu, što su mnogi kolege smatrali kršenjem novinarskog kodeksa časti.

U dokumentima koje je u ponedjeljak objavila državna odvjetnica Letitia James stoji kako je CNN-ov voditelj neprestano radio pritisak na guvernerovo osoblje da mu dopuste da preuzme veću ulogu u obrani njegovog brata.

image

Andrew Cuomo

Timothy A. Clary/AFP

"Moraš mi vjerovati," napisao je mlađi Cuomo u poruci guvernerovoj tajnici Melissi DeRosa u ožujku. "Činimo pogreške koje si ne možemo priuštiti."

CNN je prije branio mlađeg Cuoma, koji je priznao svojem poslodavcu da je nudio savjete guvernerovom osoblju. "Mi smo imali razumijevanja za jedinstvenu poziciju u kojoj se našao, i shvatili smo njegovu potrebu da stavi obitelj na prvo mjesto a posao na drugo," napisala je mreža u priopćenju. "No, ovi dokumenti ukazuju na znatno veću razinu uplitanja u napore njegovog brata nego što smo prije znali."

Mlađi Cuomo nudio je pomoć oko pripreme pred tiskovne konferencije, a obećao je i da će biti u kontaktu s drugim medijima kako bi doznao za bilo koje optužbe protiv guvernera koje će tek stići. U jednoj prilici, obećao je DeRosai kako će provjeriti svoje izvore oko teme bitne po guvernera.

Državna istraga protiv guvernera zaključila je u ožujku ove godine kako je Andrew Cuomo seksualno napastovao i pipkao 11 žena koje su radile za njega. Njegova ga je stranka počela nagovarati da odstupi, uključujući i predsjednika Joea Bidena. U listopadu ove godine, glasnogovornik državnog pravosudnog sustava najavio je da će protiv Cuoma biti podignuta optužnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2022 14:46