ZAMRŠENA SITUACIJA

VELIKA DRAMA U SNIJEGOM OKOVANOJ MINIJATURNOJ ZRAČNOJ LUCI Čak 260 putnika zarobljeno je u avionu s otvorenim vratima

 
 Philip Earle/Twitter

Putnici United Airlinesa na letu iz New Yorka u Hong Kong neplanirano su na 15 sati zapeli u snijegom i ledom okovanoj vojnoj zračnoj luci Goose Bay u Kanadi.

Da situacija bude dramatičnija, vrata od zrakoplova su otvorena, a vani je temperatura -20 Celzijusa!?

Cijela drama je nastala kada je nakon tri i pol sati leta avion morao sletjeti na minijaturnu zračnu luku koja se nalazi u pokrajini Newfoundland, nedaleko čak i od jugozapadne obale Grenlanda. Razlog je bila bolest jednog putnika.

Prva odluka je bila da se Boeing 777 vrati u zračnu luku Newark, ali piloti su se onda iz nekog razloga predomislili i avion s 260 putnika okrenuli prema Goose Bayu.

- Sletjeli smo oko 21.30 po lokalnom vremenu. Bolesnog putnika odmah su iznijeli i odveli u bolnicu, ali tada se pojavio problem s vratima - rekao je putnik Chris Liew za Independent.

- Nakon par sati javili su nam za taj problem, pozvani su i mehaničari, ali ubrzo je postalo jasno da od popravka neće biti ništa. Piloti su se tada okrenuli planu B, čekanju zamjenskog aviona koji će nas odvesti ili u New York ili Hong Kong.

To možda i ne bi bio toliki problem da avion s otvorenim vratima čak 15 sati ne stoji na pisti s otvorenim vratima. A vani je temperatura -20...

- Zrakoplov je dovoljno zagrijan i nije tako strašno onima koji sjede daleko od vrata. Najgore je jednoj jadnoj stjuardesi koja stoji kraj samih vrata. Iz sigurnosnih razloga, valjda...

Nakon 12 sati u avion je opskrbljen hranom i pićem.

- Najgore iskustvo u životu! Zarobljeni smo 12 sati - na Twitteru je napisala Rose Kazan.

Iz United Airlinesa su objasnili da je zrakoplov morao sletjeti u Kanadu zbog mehaničkog kvara.

- Zamjenski avion će uskoro doći i vratiti putnike u Newark. Ispričavamo se zbog problema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:27