NOVO ŠIRENJE

Velika investicija na medijskom tržištu: United Grupa kupuje bugarsku Novu

U sklopu United Grupe u Hrvatskoj posluju televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV kao i portal dnevnik.hr
Dragan Šolak

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Europi, u četvrtak je objavio kako je potpisao ugovor o preuzimanju Nova Broadcasting Group, najveće bugarske medijske kompanije s više platformi, od Advance Media Group. U sklopu United Grupe u Hrvatskoj posluje telekom operater Telemach Hrvatska te televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV kao i portal dnevnik.hr.

Očekuje se da će transakcija biti završena početkom sljedeće godine, nakon uobičajenih odobrenja regulatornih tijela. Dio Nove su NOVA TV, nacionalna televizija u Bugarskoj, 10 televizijskih kanala, najveća online platforma - Net Info, koju svakoga mjeseca prati u prosjeku čak 80 posto stanovnika te zemlje i četiri radio stanice.

Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe, izjavila je: "Izuzetno smo zadovoljni postignutim dogovorom. Kupujemo uspješnu kompaniju od dva istaknuta poduzetnika s velikim izgledima za daljnji rast u okviru Grupe. Nova akvizicija je u skladu s cjelokupnom strategijom poslovanja United Grupe koja posjeduje telekomunikacijske i medijske kompanije na tržištima na kojima poslujemo. Nova Broadcasting Group upotpunjuje naš postojeći medijski portfelj i uvjerena sam da ćemo pronaći sinergiju koja će nam na svakom tržištu omogućiti daljnja ulaganja u lokalni sadržaj koji će brzo doći do publike".

Georgi Domuschiev, izvršni direktor Advance Media Group rekao je: "Ova akvizicija je veliki uspjeh i sjajna prilika za Novu, njezine gledatelje, slušatelje i posjetitelje. Htio bih se zahvaliti svima koji su nam pomogli da razvijemo vodeću bugarsku komercijalnu medijsku grupu. Dogovor s United Grupom će osigurati kontinuirani razvoj Nove".

Investicija predstavlja četvrtu veliku akviziciju otkako je BC Partners postao većinski vlasnik United Grupe, u ožujku 2019. godine.

Poslujući istovremeno u telekomunikacijskom i medijskom sektoru, platforma United Grupe kombinira vodeće operatere i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u Jugoistočnoj Europi. Kompanija ima približno 10 milijuna korisnika i 11 tisuća zaposlenih.

United Grupa je vodeći telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Europi, sa sjedištem u Amsterdamu. Kroz značajne investicije u digitalnu infrastrukturu, sadržaj i tehnologiju pruža vodeće usluge korisnicima širom regije. Za 20 godina poslovanja, United Grupa je preuzela i uspješno integrirala više od 100 kompanija. Svake godine izdvaja i značajna sredstva za razvoj digitalne infrastrukture, originalnog medijskog sadržaja i tehnologije. United Grupa je od ožujka 2019. u vlasništvu BC Partnersa, jedne od najvećih globalnih investicijskih kompanija u svijetu i posluje u osam zemalja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2023 03:05