UHAPŠENI U ZORU

VELIKA OPERACIJA TALIJANSKE POLICIJE I VOJSKE Razbijena opasna grupa džihadista s Kosova, planirali su raznijeti najslavniji most u Veneciji!

Most Rialto i ilustracija policajca
 Manuel Silvestri / Reuters

Tri kosovska državljana uhićena su u protuterorističkoj akciji u Veneciji, a vjeruje se kako se radi o pripadnicima džihadističke skupine, piše repubblica.it.

Kosovari su uhićeni u brzoj akciji pokraj kazališta La Fenice oko 4 sata ujutro, u koordiniranoj operaciji policije i karabinjera. Sva trojica imaju važeće dozvole za boravak u Italiji, a najmanje dvojica su radila kao konobari u jednom gradskom kafiću.

U tijeku su i pretresi na 12 lokacija, od toga 10 u strogom centru Venecije, jedna u Trevisu i jedna u Mestreu. Do uhićenja je došlo nakon opsežne istrage antimafijaških i antiterorističkih dužnosnika, koji su otkrili terorističku skupinu. Istražena je međusobna povezanost među džihadistima, njihova radikalizacija i mjesta koja su redovito posjećivali.

Corriere dell Veneto javlja da su planirali dići u zrak najpoznatiji i najstariji most u Veneciji, Rialto, koji je sadašnji oblik dobio još 1591. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 20:38