PRONAĐENO I ORUŽJE

VELIKA POLICIJSKA OPERACIJA U TURSKOJ Privedeno čak 147 osoba, sumnjiče se da pripadaju Islamskoj državi

Ilustracija
 Murad Sezer / REUTERS

U operacijama uoči Nove godine, turske su vlast privele 147 osoba, među kojima više desetaka stranaca, osumnjičenih da pripadaju Islamskoj državi, izvijestila je u ponedjeljak državna agencija Anadolija.

Više desetaka Iračana, Sirijaca i jedan Marokanac su među privedenima tijekom uhićenja posljednjih dana u 9 turskih pokrajina, među kojima u provincijama Istanbula, Ankare i Burse, precizirala je agencija.

U njihovom domovima je pronađeno oružje, streljivo i informatička oprema, dodaje agencija.

U Istanbulu, gdje je prošlog tjedna privedeno 20 osumnjičenih, antiteroristička policija je u ponedjeljak uhitila 24 osobe, među kojima 4 stranca, prenosi Anadolija.

U Batmanu, na jugoistoku Turske, 400 policajaca je mobilizirano za simultane operacije koje su omogućile uhićenja 22 osobe u subotu.

Turska se 2015. pridružila međunarodnoj protudžihadističkoj borbi.

U noći uoči Nove 2017. godine 39 osoba, među kojima brojni strani turisti, ubijeno je u napadu na diskoteku u Istanbulu. IS je preuzeo odgovornost za taj napad.

Nakon tog napada turske su vlasti umnožile uhićenja osumnjičenih za povezanost s radikalnim skupinama prije blagdana, posebice onih krajem godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. kolovoz 2022 03:55