DRAMA U BEOGRADU

Velika potraga za trojicom prijatelja koji su upali u Dunav: Samo je jedan uspio doplivati do obale...

Nakon prevrtanja je Mane počeo plivati prema obali, a trojica su se uhvatili za prevrnuti čamac i čekali pomoć

Ilustrativna fotografija

 Tom Dubravec/ Cropix/Cropix

Od subote navečer u Srbiji traje velika potraga za trojicom muškaraca čiji se čamac prevrnuo u Beogradu na Dunavu, dok je četvrti muškarac iz čamca uspio doplivati do obale.

Miloša Markovića (37), Nenada Trivkovića (38) i Milana Nikolića (36) traži Riječna policija i Žandarmerija, a u potragu su se uključili i rodbina i prijatelji. Pretražuje se voda i kopno, od Pančevačkog mosta do Pančeva, javlja Blic.

Blic piše da su četvorica prijatelja u subotu čamcem krenuli na druženje i roštilj iz Zemuna prema Beloj steni, vikend naselju na Dunavu, koje se nalazi na pola puta između Beograda i Pančeva. Plovili su plastičnim čamcem ‘Tri princeze‘, inače uskim i plitkim, koji se smatra vrlo nestabilnim. Kasno navečer u subotu, kada su krenuli prema Zemunu, čamac se prevrnuo. Blic piše da je do toga najvjerojatnije došlo zbog lošeg vremena, točnije, jakog vjetra i velikih valova na Dunavu.

- Kad nas je drugi val poklopio, bilo je dosta vode i bili smo teški, zbog čega je čamac počeo tonuti i prevrnuo se - rekao je Mane, koji je uspio doplivati do obale.

Nakon prevrtanja je Mane počeo plivati prema obali, a trojica su se uhvatili za prevrnuti čamac i čekali pomoć.

Ribar Renato Grbić, koji je sudjelovao i u potrazi za Splićaninom Matejem Perišem, objasnio je u čemu su pogriješili.

- Da su išli lijevom obalom i pored nje, ništa se ne bi dogodilo. I da su se prevrnuli, par metara od obale brzo bi doplivali. Uspjeli bi se uhvatiti za neko granje i spasiti se. Ovako su krenuli na suprotnu stranu po najvećem nevremenu. Najveći udar oluje je upravo ispod Pančevačkog mosta - rekao je Grbić za Telegraf rs.

Muškarac koji je uspio doplivati do obale, to je uspio uz pomoć daske sa stiroporom.

- Tumarao je kroz šiblje preko nasipa, vidio svjetlost kuća, došao do prvih ljudi i prijavio nesreću, ispričali su očevici.

U potrazi za trojicom muškaraca pronađene su neke stvari koje bi mogle biti njihove, no oni se i dalje vode kao nestali. Još uvijek nije pronađen ni čamac u kojem su plovili.

Renato Grbić kaže da je lako moguće da se čamac zapleo u granju pod vodom, a moguće je i da ga je odnijela riječna struja.

Stručnjaci kažu da je u ovakvim uvjetima teško preživjeti. Naime, temperatura vode je te noći bila sedam stupnjeva i puhao je jak vjetar pa bi već nakon 15 minuta u vodi došlo do hipotermije.

- Oni su se ostali držati za brod. Mi mislimo da je neplivač imao prsluk, da se možda uspaničio. Oni nisu odmah krenuli plivati za prijateljem, vjerojatno zato što nisu htjeli ostaviti neplivača, ispričala je supruga nestalog Miloša.

Obitelji nestalih muškaraca apeliraju na sve ljude dobre volje koji imaju čamce da pomognu u potrazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:36