NOVA OPCIJA

Velika promjena kod Ubera: Odsad možete vidjeti ocjenu koju vam je dao svaki vozač

Ova je značajka dostupna svim putnicima diljem svijeta i dio je veće misije tvrtke za povećanje transparentnosti oko korištenja osobnih podataka

Uber aplikacija, ilustracija 

 Seemanta Dutta/Alamy/Alamy/Profimedia

Putnici koji se koriste Uberom već dugo mogu vidjeti prosječnu ocjenu kojom su ih tijekom vožnji ocijenili vozači. No sada, zahvaljujući novoj opciji, mogu vidjeti ocjenu koju su dobili za svaku vožnju, piše Insider.

Tvrtka je u srijedu objavila da putnici sada mogu pristupiti detaljnom pregledu ocjena po vožnji kako bi im bio jasniji ukupni prosjek. Odabirom opcije "Prikaži moje ocjene" na aplikaciji Uber, vozači mogu pregledati koliko su zvjezdica dobili tijekom svakog putovanja, a one se kreću od jedne do pet.

"Sada je lakše nego ikad imati uvid u proces kako se točno izračunava vaša ocjena i prvi put vam pokazujemo dobre (i loše) ocjene koje ste dobili", napisala je tvrtka u objavi na svojoj web stranici.

Da bi vidjeli ocjene, korisnici moraju na aplikaciji otići u izbornik postavki, odabrati opciju privatnost, a zatim ući u centar za privatnost. Tamo će putnici pronaći opciju pod naslovom "Vaši podaci i privatnost u Uberu", a zatim mogu odabrati opciju "Želite li vidjeti sažetak vašeg korištenja aplikacije Uber?"

Korisnici će tada biti preusmjereni na stranicu koja prikazuje pregled svih putovanja, kao i rangiranje po vožnji.

Prema Uberu, ova je značajka dostupna svim putnicima diljem svijeta i dio je većih napora tvrtke da povećaju transparentnost oko korištenja osobnih podataka.

"Većom transparentnošću i lakšim pristupom vašim podacima, nadamo se da ćemo vam pružiti sve što vam je potrebno za iskustvo vožnje s 5 zvjezdica", napisali su iz Ubera u objavi na blogu.

Tvrtka je također dala razne savjete kako povećati prosječnu ocjenu korisnika, uključujući smjernice da putnici ne ostavljaju nered za sobom, da uvijek moraju zakopčati pojas, da na vrijeme dođu na ugovorenu vožnju, poštuju vozače te da izbjegavanje lupanje vratima prilikom dolaska na odredište.

Uber je u svojoj aplikaciji prvi put počeo objavljivati ​​ocjene putnika 2017. godine, iako su putnici i ranije mogli pristupiti svojim ocjenama nakon što bi zatražili izvješće korisničke podrške.

Tada je Uber rekao kako im je cilj potaknuti bolje ponašanje putnika i poboljšati iskustvo.

"Ova ažuriranja dio su našeg kontinuiranog nastojanja da osiguramo da svi dožive iskustvo vožnje s 5 zvjezdica jer je Uber bolji za sve kada i vozači i putnici odrade svoj dio posla", napisao su iz Ubera u objavi iz 2017. u kojoj su najavili promjenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 03:47