SPORNI URBANISTIČKI PLAN

Velika tučnjava u Novom Sadu: Građani i i osiguranje sukobili se ispred Skupštine, stigla i Žandarmerija

Okupljeni uzvikuju „Lopovi, lopovi“, „Naš, grad“. Pitali su policiju zašto su protiv naroda i tko ih plaća

Neredi u Novom Sadu

 Screenshot /N1

Građani i osiguranje zgrade Skupštine Vojvodine u Novom Sadu sukobili su se na prosvjedu protiv usvajanja Generalnog urbanističkog plana. Na lice mjesta izašla je i Žandarmerija. Televizija N1 izvještava da među prosvjednicima ima privedenih. Na snimkama se može vidjeti vidi kako osiguranje odguruje prosvjednike te kako jedan od njih odguruje ženu koja je zatim pala.

Do sukoba je došlo kada su okupljeni građani pokušali probiti ogradu postavljenu u četvrtak ujutro prije održavanja sjednice Skupštine Grada na kojoj će biti usvojen Generalni urbanistički plan Novog Sada.

image

Neredi u Novom Sadu

Screenshot/ N1

Na prosvjedu su prisutni aktivisti, političari, građani, koji su uspjeli pomaknuti ogradu za nekoliko desetaka metara. Došlo je i do fizičkog sukoba, a na terenu je i Žandarmerija.

Okupljeni uzvikuju „Lopovi, lopovi“, „Naš, grad“. Pitali su policiju zašto su protiv naroda i tko ih plaća.

Kako je navedeno na skupu, prosvjednici željeli da samo jedan od njih, Nebojša Milenković, uđe na sjednicu i predstavi njihove stavove.

Na prosvjedu su Janko Veselinović iz SSP-a, Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd, aktivist Miran Pogačar, Bojan Brković aktivist Omladinske studenske akcije (OSA), kao i veliki broj građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:13