POTRAGA ZA POČINITELJIMA

VELIKA UHIĆENJA Zbog krađe identiteta Vučićeva brata i pranja novca priveli 16 osoba

Trenutno je na ispitivanju u beogradskoj policiji šesnaest osoba koje su privedene u istrazi, a među njima ima i poduzetnika
Serbia's deputy Prime minister Aleksandar Vucic speaks during a press conference on January 14, 2014 in Belgrade after Serbian police arrested two former intelligence officers suspected of involvement in the murder of journalist. Slavko Curuvija, a fierce critic of late strongman Slobodan Milosevic, was killed in front of his home in central Belgrade by unknown gunmen on the Orthodox Easter in April 1999, during NATO's bombing campaign against the former Yugoslavia over Kosovo. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
 ANDREJ ISAKOVIC/AFP

Osobna iskaznica sa podacima Andreja Vučića, brata premijera Srbije Aleksandra Vučića, iskorištena je prilikom registracije jedne od sedam fantomskih tvrtki putem koji je pran novac i podizan izvan Srbije. Trenutno je na ispitivanju u beogradskoj policiji šesnaest osoba koje su privedene u istrazi, a među njima ima i poduzetnika, kako javlja Blic.

Sporna tvrtka 'Asomakum' osnovana je 2010. godine, a kao osnivač i vlasnik vodio se Andrej Vučić. Potom je 2011. račun ove tvrtke blokiran zbog duga od 20 milijuna dinara.

Još 2010. ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da su grafolozi "nepobitno utvrdili" da je falsificiran Vučićev potpis, ali i da postoji razlika u slici i serijskim brojevima osobne iskaznice. I premijer Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je njegovom bratu ukraden identitet.

Tadašnji v. d. direktora Porezne uprave Marko Marinković rekao je da je brat premijera Srbije Andrej Vučić dokazao u Poreznoj upravi još 29. prosinca 2010. godine da nema nikakve veze sa firmom “Asomakum”, kao i da je ona registrirana korištenjem falsificiranjem osobne iskaznice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 16:10