ORUŽANI OKRŠAJ

VELIKA ZAPLJENA DROGE U 'ZLATNOM TROKUTU' Tajlandska policija likvidirala dilere pa u kamionu otkrila šokantnu količinu metamfetamina i heroina

 Profimedia, Zuma Press - Archives

Dvojica osumnjičenih krijumčara droge ubijena su u oružanom okršaju u ponedjeljak ujutro na sjeveru Tajlanda, rekla je policija objavivši da je pritom zaplijenila jednu od najvećih pošiljki droge u regiji.

Policija je pratila kamion u kojemu je bila droga na putu iz sjevernog grada Chiang Naia do susjedne pokrajine Chiang Rai u nedjelju navečer, rekla je policija.

Policajci su opkolili vozilo prije no što su osumnjičeni izišli i otvorili vatru, nakon čega je došlo do oružane paljbe u kojoj su obojica napadača ubijena, rekao je glasnogovornik policije.

To je jedna od najvećih regionalnih zapljena druge, a zaplijenjeno je pet milijuna tableta metamfetamina i gotovo 200 paketića heroina, koji su ležali prekriveni povrćem u kamionu.

Chiang Rai nalazi se u "zlatnom trokutu" u pograničnom području u blizini granice s Mjanmarom i Laosom, poznatom po krijumčarenju droge i proizvodnji opijuma.

Metamfetamin je vrlo tražena droga na Tajlandu i u susjednom Mjanmaru, odakle prema sumnjama policije dolazi droga.

Prošli tjedan u Bangkoku je zaplijenjeno 10 milijuna tableta metamfetamina i gotovo 400 kilograma kristalnog metamfetamina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:38