OTKRIĆE DRŽAVNOG ODVJETNIKA

VELIKE NEPRAVILNOSTI U ZATVORU U KOJEM JE BIO EPSTEIN Nije smio biti sam u ćeliji, nije se poštivala ophodnja, nije bio pod pojačanim nadzorom...

 
Jeffrey Epstein (u sredini)
 Profimedia, Newscom

Američki glavni državni odvjetnik William Barr je rekao u ponedjeljak da postoje "velike nepravilnosti" u saveznom zatvoru u kojem je u subotu ujutro pronađen mrtav milijarder Jeffrey Epstein gdje je bio zbog optužbi za trgovinu seksualnim robljem.

Barr, koji je u subotu najavio pokretanje dviju istraga o toj drami, rekao je na konferenciji u New Orleansu da je "konsterniran i bijesan" zbog propusta u osiguranju saveznog zatvora na Manhattanu, gdje je od početka srpnja bio zatočen Jeffrey Epstein.

"Jamčim vam da će se istraga nastaviti o bilo kojim Epsteinovim sudionicima", dodao je.

Nekoliko medija je navelo u nedjelju da je Epstein bio sam u ćeliji, iako bi uvijek u ćeliji trebala biti dva zatvorenika, i da nije poštivana ophodnja svakih 30 minuta.

Milijarder, pronađen ozlijeđen 23. srpnja nakon očitog prvog pokušaja samoubojstva, nije bio pod pojačanim nadzorom nakon 29. srpnja.

Security personnel and people are seen at the entrance of the Metropolitan Correctional Center jail where financier Jeffrey Epstein was found dead in the Manhattan borough of New York City, New York, U.S., August 12, 2019. REUTERS/Eduardo Munoz
Eduardo Munoz / REUTERS
Savezni zatvor na Manhattanu
 

Jeffrey Epstein (66) se družio s brojnim poznatim osobama iz politike i jet seta, pronađen je mrtav u subotu ujutro u jednom od najsigurnijih zatvora na Manhattanu, gdje je čekao proces koji je trebao početi najranije u lipnju 2020.

Financijaš je imao bliske odnose s bogatim i moćnim ljudima u Sjedinjenim Državama i izvan, uključujući predsjednika Donalda Trumpa i bivšeg predsjednika, mada obojica kažu kako nisu imali veze s Epsteinom već dugo godina te da nikada nisu bili svjedocima nikakvim prijestupima. Prema sudskim navodima družio se i s britanskim princom Andrewom.

FILE PHOTO: An exterior view of the Metropolitan Correctional Center jail where financier Jeffrey Epstein, who was found dead in the Manhattan borough of New York City, New York, U.S., August 10, 2019. REUTERS/Jeenah Moon/File Photo
Jeenah Moon / REUTERS
Savezni zatvor na Manhattanu
 

Njegova smrt, nešto više od mjesec dana nakon uhićenja zbog trgovine maloljetnicama, izazvala je ogorčenje, posebice među žrtvama koje su razočarane jer mu se neće suditi. Prijetilo mu je do 45 godina zatvora.

Njegova smrt uslijedila je dan nakon što su objavljene stotine stranica sudskih dokumenata u kojima se iznose nove optužbe protiv njega i njegovih bogatih i slavnih prijatelja i poznanika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. ožujak 2021 12:53