RESTRUKTURIRANJE

VELIKE PROMJENE U GOOGLEU Kompanija mijenja ime u Alphabet, bit će dostupna na adresi abc.xyz, a Google će joj biti podružnica

 AFP

Suosnivač Googlea Larry Page u ponedjeljak je na svom blogu objavio da osniva novu kompaniju, koja će se zvati Alphabet, a koja će postati vlasnik popularne tražilice.

Riječ je o početku velikog restrukturiranja poslovanja Googlea, koje se proteklih godina razgranalo u razne sektore, ne nužno vezane uz pretraživanje interneta ili sam internet. Alphabet će funkcionirati kao holding, a u svom će vlasništvu imati nekolicinu kompanija, među kojima je i Google kao najveća podružnica.

Alphabet si je već rezervirao web stranicu na adresi https://abc.xyz.

Na čelu Alphabeta bit će Page i njegov kolega suosnivač Googlea Sergey Brin. Vođenje samog Googlea u novoj operativnoj strukturi preuzet će dosadašnji potpredsjednik kompanije za proizvode Sundar Pichai.

'Rođenje Alphabeta je jako uzbudljivo novo poglavlje u životu Googlea za mene i Sergeya', napisao je između ostalog Page. 'Svidjelo nam se ime Alphabet jer je označuje kolekciju slova koja predstavljaju jezik, jednu od najvažnijih ljudskih inovacija', dodao je.

New York Times piše da je najavljeno restrukturiranje slično onome koje je svojedobno poduzeo milijarder Warren Buffett, kada je kreirao veliki holding preko kojega upravlja raznim manjim tvrtkama kćerima u svom vlasništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:27