UDAR IZ ZRAKA

Veliki napad na Krim, eksplozije tresle Sevastopolj, Ukrajinci: ‘Uništili smo dva velika ruska ratna broda, i ne samo to‘

‘Naša vojska odbila je veliki napad na Sevastopolj‘, rekao je na Telegramu guverner Mihail Razvožajev

Napad na Krim

Ruski sistem zračne obrane oborio je više od 10 dronova iznad krimske luke Sevastopolj kasno u subotu, objavila je ruska uprava. Zbog toga je na poluotoku, kojeg je Rusija 2014. anektirala od Ukrajine, transport neko vrijeme bio u prekidu, piše Reuters.

‘Naša vojska odbila je veliki napad na Sevastopolj‘, rekao je na Telegramu Mihail Razvožajev, guverner Sevastopolja kojeg je postavila Rusija.

Dodao je da preliminarne informacije pokazuju da je oboreno više od 10 projektila. Jednu je ženu ozlijedio geler, a oštećena je i neka infrastruktura, uključujući poslovnu zgradu i plinovod, dodao je Razvožajev.

Pomorski i cestovni promet koji povezuje rusko kopno s poluotokom Krimom, obustavljen je na nekoliko sati, priopćila je prometna uprava regije.

Ukrajinci pak tvrde da su u napadu dva velika desantna broda klase Ropuša, Yamal i Azov. Osim toga, kažu i da su pogodili komunikacijski centar ruske Crnomorske flote. Te tvrdnje zasad nije moguće neovisno potvrditi.

Također, Kijev tvrdi da su na aerodrumu Belbek ubili najmanje 34 vojnika, prema ruskim izvorim, te oštetili 3 borbena aviona SU-27.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:20