OBITELJSKO NASILJE

Veliki obrat u Ljubuškom, sud traži izuzeće: Majka Denisa Buntića je naša zaposlenica

Izvanraspravno vijeće ovoga suda je podnijelo prijedlog Županijskom sudu Široki Brijeg

Klara i Denis Buntić

 Facebook

Općinski sud u Ljubuškom ne želi odlučivati o određivanju pritvora Denisu Buntiću po žalbi županijskog tužiteljstva te su zatražili vlastito izuzeće iz tog predmeta, potvrdili su Jutarnjem listu na Općinskom sudu u Ljubuškom.

- Općinski sud u Ljubuškom je tijekom jučerašnjeg dana putem faksa zaprimio žalbu nadležnog Tužiteljstva na Rješenje o određivanju mjera zabrane broj 63 0 K 047548 23 Kpp od 23.9.2023. godine. Obzirom na medijsku eksponiranost te činjenicu da je majka osumnjičenika D.B. dugogodišnja uposlenica ovoga suda, kako bi se izbjegla svaka, makar neopravdana sumnja u objektivnost rada ove institucije, Izvanraspravno vijeće ovoga suda je podnijelo prijedlog Županijskom sudu Široki Brijeg za određivanje (delegaciju) drugog stvarno nadležnog suda u ovom predmetu - rekli su nam na sudu.

Podsjetimo, Izvanraspravno vijeće je trebalo odlučivati o žalbi tužiteljstva na odluku koju je samo donijelo ranije, a kojom Buntiću nije određen pritvor zbog obiteljskog nasilja i držanja oružja. Zanimljivo je kako se u startu nisu izuzeli iz tog predmeta, kada mu nisu odredili pritvor već samo mjere zabrane prilaženja i kontaktiranja žrtve. Isto tako, već četiri godine na istom tom sudu vodi se postupak protiv Denisa Buntića zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, te niti u tom slučaju sud u Ljubuškom nije pronašao razloge za svojim izuzećem.

O izuzeću sada mora odlučivati Županijski sud u Širokom Brijegu, a onda i o dodjeli spisa drugom sudu, ako odbije zahtjev suda u Ljubuškom, što će samo odužiti postupak, a time i agoniju zlostavljane Buntićeve supruge Klare.

Podsjećamo, tužiteljstvo za Denisa Buntića traži istražni zatvor zbog bitnih povreda odredbi kaznenog postupka, odnosno zbog pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja. Smatraju da postoji opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. siječanj 2024 17:17