PREOKRET

Veliki obrat u slučaju osramoćenog komičara: Billu Cosbyju ukinuli presudu, izašao je na slobodu!

Sud je utvrdio da je Cosby s prijašnjim tužiteljem postigao dogovor koji sprječava da ga se optuži u slučaju za koji je osuđen
Bill Cosby (arhivska fotografija)
 Brendan Smialowski/AFP

Vrhovni sud američke savezne države Pennsylvanije ukinuo je presudu kojom je poznati komičar Bill Cosby (83) osuđen za seksualni napad, javlja CNBC. Nekoliko sati nakon objave presude Cosby je izašao iz zatvora u kojem je služio desetgodišnju kaznu zatvora, javlja ABC.

Presuda je pala zbog proceduralnih grešaka. Kako piše BBC, Vrhovni sud Pennsylvanije utvrdio je da je Cosby s prijašnjim tužiteljem zaduženim za njegov predmet postigao dogovor koji sprječava da ga se optuži u slučaju za koji je osuđen.

Cosby je u zatvoru pokraj Philadelphije odslužio dvije od 10 godina zatvora - na tu je kaznu osuđen 2018. godine zbog toga što je drogirao i seksualno napao Andreu Constand. Ona je svjedočila da ju je Cosby napao 2004. godine kada je došla u njegov doma tražeći savjet vezan uz njenu karijeru.

Poznatog komičara inače je desetak žena optužilo ga za seksualni napad kroz više desetljeća uništivši mu reputaciju, a presuda kojom je osuđen je bila ključna za pokret #MeToo protiv moćnih muškaraca Hollywooda i šire.

Cosby je tijekom vrlo uspješne i duge karijere glumca i komičara zaradio više od 400 milijuna dolara, a zbog popularnosti serije "Cosby Show", koja se emitirala od 1984. do 1992. godine, u kojoj je tumačio ulogu Heathcliffa "Cliffa" Huxtablea dobio je i titulu najomiljenijeg oca Amerike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:48