TRAGEDIJA

Veliki odron tla u Kolumbiji: Osmero poginulih, desetak nestalih, kuće zatrpane

Odron se dogodio blizu naplatne postaje, šezdesetak kilometara od glavnog grada Bogote
 Handout/Afp

Spasilačke ekipe uz pomoć dronova tragale su u utorak za žrtvama odrona u kojemu je dan ranije osmero ljudi izgubilo život, a desetak se vode kao nestali, na veoma prometnoj cesti koja Bogotu povezuje s jugoistokom Kolumbije.

"Osam osoba je poginulo, među njima sedmero odraslih i dijete, šest je ozlijeđeno i 20 kuća je zatrpano", rekao je za AFP pukovnik Jorge Diaz, čelnik civilne zaštite.

"Ne možemo utvrditi broj nestalih, zasad govorimo o njih jedanaest (...). Pokušavamo identificirati osobe koje su živjele u 20 uništenih kuća", dodao je.

Televizija je nešto ranije u informativnoj emisiji Noticias Caracol izvijestila o šestero mrtvih, dvoje djece i četvero odraslih te o "dvama tijelima zatrpanim pod zemljom". Vatrogasci su pak izvijestili o "20 nestalih".

"Zbog jake kiše tijekom poslijepodneva i jučer navečer, vodena bujica se oko 23.15 obrušila na selo Naranjal", rekao je vatrogasni brigadir Alvaro Farfan.

image
Handout/Afp

Odron se dogodio blizu naplatne postaje, šezdesetak kilometara od glavnog grada Bogote, blizu općine Quetame, u departmanu Cundinamarci. Odron je prouzročio i rušenje mosta.

Vatrogasci su evakuirali četrdesetak ljudi, a šestero je prevezeno u obližnje bolnice.

image
Handout/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:38