PONOĆNA BUKTINJA

Veliki požar u bugarskoj bolnici odnio tri života, uzrok je najvjerojatnije ostavljena cigareta

Vatrogasci su našli mrtve dvojicu pacijenata, dok je treći zadobio teške opekotine te je premješten u drugu bolnicu, gdje je umro

Ilustracija/Vatrogasci u Bugarskoj

 Georgid/Alamy/Alamy/Profimedia

Tri pacijenta izgubila su život nakon što je u bolnici u bugarskom gradu Slivenu na jugu zemlje, izbio požar u nedjelju rano ujutro, objavili su dužnosnici.

Požar, koji je brzo stavljen pod kontrolu, izbio je nešto iza ponoći i zahvatio jednu bolničku sobu. Šestero pacijenata iz susjednih soba evakuirano je u druge dijelove bolnice, rekao je čelnik regionalne vatrogasne postrojbe Vladimir Demirev.

Vatrogasci su našli mrtve dvojicu pacijenata, dok je treći zadobio teške opekotine te je premješten u drugu bolnicu, gdje je potom i umro.

Još uvijek se ispituje uzrok izbijanja požara, no najvjerojatnije je uzrok cigareta koju je zapalio jedan od pacijenata, objavilo je ministarstvo zdravstva.

U Bugarskoj je u bolnicama više od 8.000 pacijenata, uključujući 700 u jedinicama intenzivne njege, u trenutku kada zemlja danas izlazi na svoje treće parlamentarne izbore ove godine.

Bugarska ima najniži postotak cijepljenih u Europskoj uniji i jednu od najviših stopa smrtnosti od covida-19 u EU, s rekordnim brojem dnevnih slučajeva zaraze zabilježenih tijekom listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2022 19:26