TRAGEDIJA

Veliki požar u Philadelphiji, poginulo najmanje 13 ljudi, među njima i sedmero djece

"Preliminarne informacije pokazuju da su ekipe stigle u 6:40 ujutro na mjesto događaja i zatekle jak požar na drugom katu trokatnice", objavila je vatrogasna služba

Požar u Philadelphiji

 Abc 9

Najmanje 13 ljudi poginulo je u požaru koji je u srijedu planuo u jednoj kući u nizu koja je preuređena u stanove u Philadelphiji, a koja je u vlasništvu gradske javne stambene uprave u četvrti Fairmount, javlja NBC News.

Požar se dogodio u ulici Ogden, u gusto naseljenoj stambenoj četvrti, izjavili su policijski i vatrogasni dužnosnici Philadelphije.

Kako prenose mediji, još najmanje dvije osobe su u kritičnom stanju.

Jedan je susjed izjavio kako je rano ujutro po lokalnom vremenu začuo vriskove te je sišao i ugledao plamen kako suklja iz kuće.

"To je bio šokantan trenutak", rekao je.

Vlasti još nisu objavile nikakve informacije o žrtvama, ali susjed napominje da je viđao djecu kako izlaze iz te kuće. Američki mediji javljaju da je među žrtvama i sedmero djece.

"Preliminarne informacije pokazuju da su ekipe stigle u 6:40 ujutro na mjesto događaja i zatekle jak požar na drugom katu trokatnice", objavila je vatrogasna služba na Twitteru.

"Bilo je potrebno 50 minuta da se požar stavi pod kontrolu", dodaje se.

Vatra je ugašena nakon nekoliko sati, a gradonačelnik Philadelphije Jim Kenney i drugi gradski dužnosnici izašli su na lice mjesta.

Za sada nije jasno koliko je osoba boravilo u stanovima, a podaci o nekretnini kažu da je kuća podijeljena u pet stambenih jedinica.

Uzrok požara još nije otkriven.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:32