MISTERIOZAN SLUČAJ

Veliki preokret u slučaju ubojstva obitelji Đokić, ubojica želi surađivati: ‘Oni su me ucijenili!‘

Intenzivno se prikupljaju dokazi kako bi se provjerile Džonićeve tvrdnje da nije bio jedini izvršitelj
Goran Džonić
 Facebook

Goran Džonić, koji je uhićen u četvrtak zbog sumnje da je ubio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i njihovu dvadesetpetogodišnju kćerku Lidiju, priznao je krivicu ali se branio da on nije jedini izvršitelj svirepog ubojstva. On je za sudjelovanje optužio ljude iz aleksinačkog kriminalnog miljea, braću K.M. (40) i A.M. (39) koji su sinoć privedeni

Iako su se u medijima spominjala imena još trojice navodnih izvršitelja i pomagača, uključujući i Goranovog sina,službeno je potvrđeno samo uhićenje K.M. i A.M. S obzirom na to da policija nastavlja istragu nezapamćenog zločina ne isključuje se mogućnost da već u toku dana slobode bude lišen još netko tko bude osumnjičen za smrt tročlane porodice, piše Nova.rs.

Ipak, uhićenu braću osim Goranovih riječi, ne tereti ništa drugo.

„Intenzivno se prikupljaju dokazi kako bi se provjerile Džonićeve tvrdnje da nije bio jedini izvršitelj. On se branio da je bio ucijenjen, da mu je smješteno tako što je ukradeni novac zakopan na imanju njegovog sina i nudio se da svjedoči protiv navodnih suučesnika. Do sada pronađeni dokazi terete samo njega. Pištolj koji je policija pronašla u njegovom stanu u Aleksincu odgovara oružju kojim su Đokići usmrćeni. Ukradeni novac pronađen je dobro sakriven na ograđenom imanju koji pripada njegovom sinu zamotan oko korena jednog stabla. Da policija nije koristila detektor metala, tko zna bi li taj dokaz bio ikada otkriven. S obzirom na to da je nađeno nešto preko 40.000 eura a da se sumnja da je ukradeno bar dvjesto tisuća, pretraga tog imanja ali i Goranove kuće i okućnice u Moravcu se nastavlja. Osumnjičenik ne želi otkriti gdje je ostatak novca.Tvrdi da ih je podijelio sa suučesnicima zločina. Mediji navode kako je to sumnjivo, jer je i njegova rodbina ustvrdila da je bio u financijskoj krizi.

Mada je nesporno da uhićena braća važe za žestoke momke te da su uhićivani zbog ozbiljnih kriminalnih radnji, neke stvari njihovo učešće dovode u sumnju.

„Oni su već saslušavani zbog ovog ubojstva baš zbog svoje reputacije. Bili su u inozemstvu, na poziv policije su došli, kao i desetine drugih podvrgnuti su poligrafskom testiranju i ništa nije ukazivao na njih sve dok ih Goran nije označio kao supočinitelje“, ističu izvori.

Međutim, ne vveruju svi, čak ni oni koji su sa njima imali posla, da su braća ubila Đokiće.

„Ne libe se oni kaznenih djela, bavili su se svačim, zato su i imena mijenjali.Osobno mislim da ne bi uradili takav zločin u svom mjestu, „otmjeniji“ su ali i oprezniji. Znali bi da bi na njih odmah pala sumnja, na kraju krajeva, logično bi bilo da ako su zaista Goranovi suučesnici, pobjegnu nakon njegovog uhićenja, naročito ako su zaista uzeli takav novac“, kaže izvor za NovaRS.

Na prvom saslušanju Džonić se branio šutnjom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. listopad 2021 18:07