PAD SPORTSKE ZVIJEZDE

Veliki skandal u prestižnoj katoličkoj školi: ‘Probudila sam se gola, a on je bio na meni...‘

Neidentificirana djevojka rekla je da se u jednom trenutku probudila i uočila da je MacEachen siluje
Crosley MacEachen
 Ured šerifa Okruga Hamilton

Državno tužiteljstvo američke savezne države Ohio tvrdi da je 18-godišnji Crosley MacEachen, učenik prestižne katoličke srednje škole Cincinnati Hills Christian Academy (CHCA) i zvijezda njezine momčadi američkog nogometa, 6. prosinca 2020. godine u spavaćoj sobi jedne kuće u općini Symmes Township naletio na djevojku bez svijesti te ju je potom svukao i silovao, piše The Daily Beast.

MacEachena se formalno tereti za silovanje, seksualno zlostavljanje i seksualno uznemiravanje.

- Ove su optužbe nedokazane - rekao je MacEachenov odvjetnik R. Scott Croswell III. te dodao: "Namjeravamo se agresivno braniti od tih optužbi."

Prema pisanju novina The Cincinnati Enquirer, incident koji je doveo do kaznenog terećenja MacEachena dogodio se oko 5:00 sati.

Neidentificirana djevojka rekla je da se u jednom trenutku probudila i uočila da je MacEachen siluje. "Djevojka ga je odgurnula sa sebe te shvatila da je gola, iako je zaspala obučena", stoji u tužbi.

U tužbi također stoji da je MacEachen istu djevojku mjesec dana prije napada "zgrabio za stražnjicu" u jednoj drugoj kući u općini Symmes Township. Djevojka je nakon toga seksualnog napada pobjegla iz kuće te u svome automobilu čekala da MacEachen napusti kuću.

MacEachen je za momčad američkog nogometa srednje škole Cincinnati Hills Christian Academy igrao na poziciji hvatača te je po utakmici hvatao u prosjeku 17 yardi. Srednja škola Cincinnati Hills Christian Academy ove je godine proglašena najboljom katoličkom srednjom školom u Ohiju. Jedna godina školovanja u spomenutoj školi košta 16.100 dolara (102.935 kuna).

U svibnju je odlučio da će pohađati Sveučilište sv. Franje u Fort Wayneu u saveznoj državi Indiani. Glasnogovornik Sveučilišta Reggie Hayes rekao je u utorak za The Daily Beast da je MacEachen odustao od pohađanja te institucije te da je Sveučilište upoznato s problemima sa zakonom koje ima MacEachen.

Trener momčadi američkog nogometa CHCA-e K.C. Woods rekao je da je MacEachen bio jedan od najdinamičnijih igrača koje je ikada trenirao.

MacEachen je kao učenik četvrtog razreda za CHCA igrao i košarku.

Iz CHCA-e su rekli da su doznali za istragu koja se vodi protiv MacEachena. "Navodni se incident nije dogodio na prostoru školu niti tijekom događaja kojem je škola bila pokrovitelj. CHCA je rastužio ovaj navodni incident i molimo se za pojedince i obitelji koje je on pogodio", dodali su iz CHCA-e.

MacEachen je uhićen te potom pušten nakon što je navodno član njegove obitelji platio jamčevinu koja je određena na 100 tisuća dolara.

MacEachen će pred suca ponovno izaći u srijedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:46