PROBLEMI S ORAŠASTIM PLODOVIMA

VELIKI ZRAČNI PRIJEVOZNIK MIJENJA PRAVILA Nakon incidenta s alergičnom braćom, na letovima više neće posluživati kikiriki

 Profimedia, Zuma Press - News

Zrakoplovna kompanija Korean Air objavila je u nedjelju da više neće u zrakoplovima posluživati kikiriki, reagirajući na nedavni incident do kojeg je došlo kad se dvojica braće tinejdžera nisu mogla ukrcati u zrakoplov zbog alergije na kikiriki.

Roditelji su ranije ovog mjeseca rekli medijima da su njihovi sinovi skinuti s leta pošto se kompanija Korean Air nije bila spremna nositi s ozbiljnom alergijom na kikiriki.

Braća su putovala iz Atlante na Filipine, ali su ostala u Seulu jer se kompanija nije suglasila sa zahtjevom da oko njih ne poslužuje kikiriki zbog jake alergije starijeg brata.

Tvrtka je priopćila da će za nekoliko tjedana izbaciti kikiriki iz hrane, što je minimalna sigurnosna mjera za osobe alergične na kikiriki.

Tvrtka Korean Air posljednjih je godina već imala neugodna iskustva s orašastim plodovima.

Ugled joj je narušen 2014., kada je Heather Cho, najstarija kći izvršnog direktora Cho Yang-hoa, dospjela na naslovnice jer je izgubila živce zbog načina na koji su joj u prvom razredu posluženi orasi.

Bila je tako uznemirena da je natjerala pilota da zrakoplov s piste u New Yorku vrati na terminal kako bi izbacila člana posade koji joj je orahe makadamije, umjesto po pravilima na tanjuriću poslužio u vrećici.

Heather Cho je zbog kršenja zrakoplovnih propisa završila u zatvoru, a ispad bijesa ju je, unatoč isprikama, stajao funkcije potpredsjednice kompanije.

Dioničari kompanije prošlu su srijedu maknuli Cho Yang-hoa iz upravnog odbora zbog brojnih skandala u koje su uključeni on i njegova obitelj, a suočen je s optužbama od pronevjere do utaje poreza.

Iako više nije u odboru i dalje je izvršni direktor i predsjednik kompanije, objavio je The Wall Street Journal.

Njegova obitelj posjeduje 32 posto dionica te kompanije, najvećeg zračnog prijevoznika u Južnoj Koreji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2023 07:23