LUK PRIJEPORA

Veliko istraživanje odlučno razriješilo mega debatu u Španjolskoj: ‘Kleknite, mrzitelji luka!‘

U tradicionalno jelo ‘tortilla de patatas‘, neki dodaju i luk, a istraživanje je pokazalo da upravo tu verziju Španjolci preferiraju
Španjolski omlet 'tortilla de patatas'
 Aurelio Flrez/Alamy/Alamy/Profimedia
U tradicionalno jelo ‘tortilla de patatas‘, neki dodaju i luk, a istraživanje je pokazalo da upravo tu verziju Španjolci preferiraju

U jednom od rijetkih trenutaka nacionalnog jedinstva, neviđenom još otkako je izvjesni britanski chef iznio ideju o dodavanju 'chorizo' kobasice u 'paellu' (španjolsko nacionalno jelo od riže), Španjolska se ujedinila kako bi dala odgovor na jedno od najstarijih pitanja koje izaziva silne podjele i uznemirenost, piše Guardian.

U barovima više neće izbijati svađe među prijateljima te članovima obitelji i susjedima okupljenima oko stola. Chefovi, gastro-kritičari i kuhari amateri mogu odahnuti jer se velika većina Španjolaca izjasnila da im je draža tortilja s krumpirima i lukom (španj. 'tortilla de patatas con cebolla')

Naime, u srijedu je El Mundo objavio rezultate velikog istraživanja o skromnom, ali obožavanom španjolskom omletu koje je oduševilo obožavatelje luka, a one...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2025 22:59