NOVI DETALJI

Velji Nevolji u stanu našli keš, njegova žena urlala tijekom pretresa, objavljeno što mu je rekla

Vidi što si nam uradio! - vikala je Belivukova žena tijekom pretresa. Kada su ga policajci pitali odakle mu 60.000 eura gotovine, rekao je da je sezonski radnik
Velja Nevolja (u sredini)
 AFP

Ekipa Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, koji je zajedno s još 17 osoba uhićen u četvrtak u velikoj akciji srbijanske policije i BIA, mjesecima je bila angažirana na osiguranju poznatog srpskog repera Stefana Đurića Raste, saznaje "Blic".

U spektakularnoj akciji srbijanske policije uhićeno je 17 pripadnika mafijaškog klana koji su vodili Velja Nevolja i Marko Miljković zvani Mare, a riječ je o skupini koja je, prema riječima načelnika beogradske policije, bila opasna i "nasljednica" osloglašenog Zemunskog klana.

Tijekom privođenja članova kriminalne skupine dovezen je i luksuzni Mercedes repera koji je prošloga tjedna izašao iz zatvora, a sada je jasno i zašto. Kako doznaje Blic, pripadnici Belivukove kriminalne skupine su zadnjih meseci radili kao Rastino osiguranje, a brinuli su o njemu i dok je bio u zatvoru zbog posjedovanja veće količine marihuane.

image
Policija ispred stadiona Crvene Zvezde
Pedja Milosavljevic/AFP
image
Veljko Belivuk ispred stadiona Partizana
Pedja Milosavljevic/AFP

Na profilima Veljine "navijačke grupe" Principi pozivalo se i apeliralo na oslobađanje uhićenog repera. Ekipa Velje Nevolje brinula je o Rasti četiri mjeseca koja je proveo iza rešetaka - dostavljali su mu hranu, slatkiše, cigarete i obuću. Među navijačima kruži i informacija da su u studenome, za Rastin rođendan koji je proveo u zatvoru, Velja Nevolja i njegova ekipa preko radija naručivali pjesme za repera i tako mu slali čestitke za rođendan.

Kurir pak javlja kakva se drama odvijala tijekom pretresa stana na Zvezdari u kojemu je Velja Nevolja živio sa suprugom i dvoje djece. Kada je supruga vidjela šta se događa, urlala je na njega.

- Vidi što si nam učinio! - vikala je Belivukova supruga. On ju je, otkriva izvor Kurira, pokušavao smiriti ponavljajući da ništa nije napravio.

Tijekom detaljnog pretresa policija je pronašla 60.000 eura gotovine.

image
Policija ispred stadiona Crvene Zvezde
Pedja Milosavljevic/AFP
image
Policija ispred stadiona Partizana
Pedja Milosavljevic/AFP

- Ja sam sezonski radnik, bavim se poslovima osiguranja - rekao je Belivuk kada su ga istražitelji pitali odakle mu toliki novac.

Belivuka su jučer u pratnji maskiranih specijalaca s lisicama na rukama doveli u prostorije navijača na stadionu FK Partizan. Srpski mediji ranije su naveli kako se klan skrivao iza navijačke skupine Principi, što im je poslužilo kao pokriće za kriminalne aktivnosti. Navode kako je Belivuk držao u šaci upravu Partizana.

Kurir piše kako su stadion pretresale i policijske ekipe sa obučenim psima, a istražitelje je posebno zanimao bunker koji je Belivuk tamo napravio. Sumnja se da su neki od najbrutalnijih zločina počinjeni na tom mjestu.

image
Policija ispred stadiona Partizana
Pedja Milosavljevic/AFP
image
Policija ispred stadiona Partizana
Pedja Milosavljevic/AFP
image
Policija ispred stadiona Partizana
Pedja Milosavljevic/AFP

Policija je na stadion jučer s lisicama na rukama dovela još jednog uhićenog, uvela ga u prostorije kluba, a potom s njim napravila krug oko stadiona, gdje im je on pokazivao određene lokacije.

- Sumnja se da je navijač Goran Veličković ubijen na stadionu Partizana ili u njegovoj blizini i da je njemu nakon zločina odrubljena glava. Osim toga, postoje operativne informacije da su na stadionu skrivali oružje, ali i druge materijalne tragove - otkriva izvor Kurira i dodaje da je jučer pod opsadom policije bio i stadion Crvene zvezde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 01:34