'SLAVNI' KIKI GOLUBOVIĆ

VIDEO: 14 GODINA ZATVORA 'Sram me, maloljetnicima sam dilao drogu u crkvi'

Kristijan je optužen da je organizirao skupinu koja je trgovala heroinom od početka kolovoza 2009. do 16. siječnja 2010.

Aleksandar Kristijan Golubović, ozloglašeni pripadnik srpskog mafijaškog podzemlja , osuđen je danas na Višem sudu u Beogradu na 14 godina zatvora zbog trgovine drogom na relaciji Beograd - Novi Pazar.

Presudu je izreklo vijeće Višeg suda u Beogradu kojim je predsjedavala sutkinja Snježana Petričić.

Kako saznaje Blic, Petričić je 1. siječnja premještena u kazneno vijeće koje odlučuje po žalbama za skraćeni postupak po predmetima iz osnovnog suda.

Ona je međutim, izrekla današnju presudu, iako je predmet trebao preuzeti novi sudac.

Istom presudom Safet Ibrović osuđen je na šest godina zatvora, Mirsad Fujajkić četiri, a Ferat Skenerovski tri godine i osam mjeseci zatvora.

Osuđeni, kao i tužiteljstvo, imaju pravo na žalbu Žalbenom sudu u Beogradu.

Sudsko vijeće nije prihvatilo Golubovićevu obranu, kao ni završnu riječ kojom ih je pokušao uvjeriti da nikada nije trgovao drogom.

- Sram me, stidim se toga što sam doveden u bilo kakvu vezu s drogom. Ja se sramim što sam ovdje pred vama. Čak i da me oslobodite, nećete ništa učiniti da se izbriše mrlja da je Kristijan Golubović u crkvi dilao drogu, koju je prodavao maloljetnicima, rekao je optuženi u završnoj riječi pred izricanje presude.

Od početka procesa, Golubović negira da je ikada trgovao drogom i tvrdi da je on poznat kao borac protiv narkotika.

Podsjetimo, Golubović je optužen za organiziranje grupe koja je trgovala heroinom od početka kolovoza 2009. godine do 16. siječnja 2010. na području Novog Pazara i Beograda, a uhićen je ispred Crkve svetog Marka u Beogradu 16. siječnja 2010. kada je policija prilikom uhićenja zaplijenila 125 grama heroina.

Kristijan Golubović dugo je vremena tvrdio da se promijenio i okrenuo sportu i zdravom životu. Kao natjecatelj je trebao nastupiti na borilačkom spektaklu Millenium Fighting Challenge koji se održavao 2009. godine u Splitu. Međutim, tadašnji gradonačelnik Željko Kerum oštro je reagirao na ove najave i odmah zatražio da mu se zabrani dolazak. Na kraju ga je preduhitrila hrvatska policija koja mu je zabranila ulazak u Hrvatsku zbog, kako je navedeno, sigurnosnih razloga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 13:13