KOBNE AKROBACIJE

VIDEO: AKROBATSKI AVION SRUŠIO SE NA AUTO FESTIVAL Pilot poginuo u strašnoj nesreći. Nije uspio iskočiti na vrijeme

 Screenshot

NOVO 19:15 - Organizator eventa, Chris Evans, priopćio je novinarima kako je u tragičnoj nesreći poginuo pilot palog zrakoplova. Unatoč tome, manifestacija će se održati do kraja.

- Festival će se nastaviti, temeljem savjeta zrakoplovnih vlasti s kojima surađujemo u sklopu istrage nesreće. Policija nas je također savjetovala da je najbolja i najsigurnija stvar nastaviti s programom. Morate znati kako je ovdje gotovo deset tisuća djece, stoga ćemo to i napraviti - kazao je Evans u priopćenju javnosti.







#CarFest plane crash

#CarFest to continue, on advice from police, after "tragic accident" that killed pilot, says charity event organiser Chris Evans http://bbc.in/1UeMvHL

Posted by BBC News on Saturday, 1 August 2015




___________________________

Akrobatski zrakoplov srušio na automobilskom festivalu koji se ovog vikenda održava na stazi Oulton Park nedaleko od Cheshirea.

Kobnoj nesreći svjedočili su brojni posjetitelji festivala, a nekolicina njih je uspjela snimiti posljednje trenutke aviona Folland Gnat koji je sudjelovao u akrobatskom performansu.

- Kako su dovršavali predstavu počeli su raditi spirale u zraku. Jedan je naizgled izgubio kontrolu i srušio se sjeverno od staze - ispričao je za Sky News Neil Macew, jedan od svjedoka.

Očevici nesreće navode kako je odmah uočena velika količina dima iza šume te su se brojna spasilačka vozila uputila prema mjestu pada zrakoplova.

- Letio je vrlo nisko kada je izgubio kontrolu. Izgleda da nije bilo dovoljno vremena da pilot iskoči zbog nagiba zrakoplova koji je dovršavao luping. Kokpit je bio usmjeren prema zemlji - pojasnio je Macew.

Još jedna svjedokinja, koja je dala samo ime Jasmine, navodi da je zrakoplov odjednom 'zaronio nosom' prema tlu dok su se u publici mogli čuti vriskovi užasa kada su gledatelji shvatili što se događa.

- Vidjela sam kako je izgubio nadzor nad letjelicom i nije izgledalo dobro. Sumnjam da je pilot uspio iskočiti. Činilo se vrlo ozbiljno i vrlo brzo, stoga bih ostala iznađena ako je pobjegao na vrijeme - priča Jasmine.

Gledatelj Mark za Sky News je kazao kako je zrakoplov 'samo pao s neba'.

Za sada nema informacija o ozlijeđenim gledateljima. Na licu mjesta brzo se našlo sedam vatrogasnih kola.

Festival, koji prikuplja novac za humanitarnu organizaciju 'Children in Need', vodio je Chris Evans, poznat kao novi voditelj Top Geara.









- Žao mi je što moram priopćiti kako se dogodila ozbiljna zrakoplovna nesreća nedaleko od (lokacije festivala) CarFesta - objasnio je Evans na svom Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 11:38