HOROR U COLORADU

VIDEO: AMERIKA NE PAMTI OVAKVO TEŠKU PROMETNU NESREĆU Stravičan sudar tri tegljača, školskog autobusa i 12 automobila je snimljen

 
 Youtube screenshot

Nekoliko ljudi je poginulo u četvrtak, kako piše Denver Post, a najmanje je desetoro ozlijeđeno u višestrukom sudaru u večernjim satima na autocesti 70 zapadno od Denvera u Coloradu (SAD), kad se veliki tegljač zaletio u kolonu vozila te se zapalio i eksplodirao.

“Vatra je uništila tri kamiona i 12 automobila”, izjavio je za medije Ty Countryman, glasnogovornik policijske uprave Lakewooda.

“Teški teretnjak zbog prevelike brzine naletio je na usporen promet i izazvao sudar što je dovelo do lančanog sudara svih vozila ispred te je izazvana iskra koja je dovela do požara”, rekao je Countryman i dodao kako je 10 ozlijeđenih osoba prevezeno u lokalnu bolnicu kako bi im se pružila pomoć.

Nesretna okolnost ovog stravičnog događaja bila je činjenica što je promet usporio zbog drugog sudara koji se dogodio nešto ranije par kilometara naprijed, a u kojem su sudjelovali školski autobus, automobil i kamion.

Youtube screenshot

Trenutke prije sudara kamiona u zaustavljena vozila snimio je Youtuber s kanala Burger Planet koji se vozio u usporenom prometu kad je, kako vidimo na snimci, s njegove desne strane nevjerojatno velikom brzinom projurio golemi tegljač.

Potom vidimo kako vozač kamerom snima velik oblak gustog crnog dima jer je teret koji je prevozio kamion eksplodirao u požaru, a vatra je zahvatila i ostala vozila koja su se našla u lančanom sudaru.

Youtube screenshot

S obzirom na to da je jedan kamion prevozio trupce, izlijevanje goriva, eksplozija i vatra, nažalost, došli su kao naručeni da za autocesti 70 zavladaju pakleni prizori kao iz apokalipse.

Youtube screenshot

Promet na tom dijelu ceste bio je zatvoren i danas, a istražitelji su pregledali koliko je oštećen obližnji nadvožnjak, dok preliminarni rezultati istrage ovako stravične nesreće pokazuju kako je moguće da je vozač tegljača možda imao kvar na kočnicama ili neki drugi tehnički problem.

Čak 18 kotača na tegljaču nije ostavilo tragove kočenja što samo za sebe govori koliko je sudar bio fatalan.

Youtube screenshot

Vatrogasci su požar gasili satima, jedan od njih lakše je ozlijeđen krhotinom nakon jedne od manjih eksplozija, a što se tiče poginulih, još se ne može točno utvrditi tko su i koliko ih ima, no nakon gaženja vatre pronađeno je nekoliko izgorenih tijela. Istraga i dalje traje…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:25