REVOLUCIONARNI ZAHVAT

VIDEO Amerikanac dobio novo lice: Napokon osjetim kćerine poljupce i mogu namirisati hranu

Dallas Wiens lice je izgubio kada mu je struja poptuno spržila kožu na glavi, izgubio je oči, ostao je bez nosa i zubi, a usta su se jedva nazirala
 AFP

Amerikancu Dallasu Wiensu iz Forth Wortha život se u potpunosti promijenio kada mu je 2008. godine strujni udar spržio lice do neprepoznatljivosti. Sada, dvije i pol godine kasnije, život je ovom 26-godišnjaku ponovo promijenio poglavlje, ovaj puta na bolje - postao je prvi pacijent u SAD-u koji je dobio novo lice, piše Daily Mail.

- Dvije godine nisam imao nikakav osjet na licu. Nevjerojatan je osjećaj ponovo osjetiti poljubac kćeri - rekao je Dallas koji je na operaciji dobio novi nos, usnice, kožu, mišiće i živce.

Velikom promjeni uz njega najviše se veselila njegova kćer Scarlette bez koje, priznaje i sam Dallas, do operacije ne bi ni došlo.

- Ja sam mogao živjeti ovako i dalje bez problema da tu nema moje kćerkice. Nisam mogao podnijeti da ju cijelu život ispituju zašto joj otac izgleda drugačije - pojasnio je Dallas.

Trenutačno se oporavlja u bolnici u Bostonu nakon 15-satne operacije u kojoj mu je tim od 30 liječnika podario novo lice. Nažalost nisu mu mogli vratiti vid, no njegov se osjet i miris polako vraćaju. Prva stvar koju je namirisao bile su lazanje bolničke kuhinje.

- Ponovo osjećam lice kao svoje. Nikada ne bih mogao zahvaliti za ono što sam dobio operacijom, ostajem vječiti dužnik. Da se mogu vratiti ne bih ništa promjenio, previše se dobrih stvari dogodilo u međuvremenu, obitelj se zbližila, bolja sam osoba i što je najvažnije, bolji sam otac - naglašava Dallas te dodaje kako je novo samo lice, ali ne i osoba iza njega.

Dallas je lice izgubio kada je tijekom popravka prozora na lokalnoj crkvi slučajno glavom dotaknuo električne vodove. Struja mu je potpuno istopila lice, koža je prekrila oči, ostao je bez nosa i zubi, a usta su se jedva nazirala.

Od buđenja iz kome imao je više od 20 operacija, što estetskih što onih koje su mu spasile život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 01:59